Γιώργος Λάνθιμος: Το “The Favourite” σπάει ταμεία στο Box Office

Γιώργος Λάνθιμος: Το “The Favourite” σπάει ταμεία στο Box Office
Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν Jordan Strauss/Invision/AP

Φέτος είναι η χρονιά του! Για μία ακόμη φορά... Η νέα ταινία του Έλληνα δημιουργού συγκέντρωσε ένα πρωτοκλασάτο γυναικείο καστ, φιγουράρει ως φαβορί για τα Όσκαρ και το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής έσπασε τα ταμεία σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

Δεν υπάρχει κριτικός κινηματογράφου ανά τον κόσμο που να έχει δει το “The Favourite” και να μην το έχει κατατάξει ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τις Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, θεωρείται ήδη φαβορί για όλα τα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς – μεταξύ των οποίων βεβαίως και τα Όσκαρ – ενώ κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ με ένα εντυπωσιακό “άνοιγμα” το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της στις ΗΠΑ, σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών.

Το “The Favourite” ξεκίνησε την προβολή του την Παρασκευή – σε ένα από τα πλέον αβανταδόρικα τριήμερα στις ΗΠΑ μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών – σε limited release, σε τέσσερις μόλις αίθουσες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Οι καλές κριτικές σε συνδυασμό με τη δυναμική που προκάλεσε η “από στόμα σε στόμα” φήμη της ταινίας, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Μέσα σε ένα μόλις τριήμερο κατέγραψε εισπράξεις 420.000 δολαρίων, ήτοι μέσο όρο 105.000 δολάρια ανά αίθουσα: Αυτό είναι το μεγαλύτερες εισπράξεις ανά αίθουσα που κατέγραψε ταινία που προβλήθηκε στις ΗΠΑ το 2018! Συνολικά κατέκτησε την 24η θέση στη λίστα με τις μέσες ανά αίθουσα εισπράξεις ενός Σαββτοκύριακου, όλων των εποχών! Η Fox Searchlight τρίβει τα χέρια της και μετράει τις εισπράξεις στα ταμεία.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ταινία ανοίγει σε 25-30 αίθουσες και σε περισσότερες μεγαλουπόλεις, όπως η Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, η Βοστόνη, το Ντάλας, κ.α. Ενώ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου – οπότε και οι εταιρείες ρίχνουν στην κινηματογραφική αρένα όλα τα μεγάλα “χαρτιά” ενόψει Χριστουγέννων και Οσκαρικής κούρσας, θα προβάλλεται συνολικά σε περισσότερες από 600 αίθουσες!

Στην Ελλάδα, οι φίλοι του Λάνθιμου θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις αρχές Ιανουαρίου του 2019, αφού το “The Favourite” θα παιχτεί ομολογουμένως με καθυστέρηση στα ελληνικά σινεμά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα