Η Wonder Woman αναζωπυρώνει το ‘girl power’ στο Hollywood

Η Wonder Woman αναζωπυρώνει το ‘girl power’ στο Hollywood

Το νέο ρεκόρ της «Wonder Woman» είναι, αληθινά, wondrous και, ακόμα περισσότερο, αντιπροσωπευτικό της φυλετικής ρευστότητας

Της Λήδας Γαλανού

Η «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς, με την Γκαλ Γκαντότ να κόβει την ανάσα, επίτηδες και όχι, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόλις έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερων εισπράξεων για live-action ταινία στην ιστορία.

Τη θέση αυτή κρατούσε, μέχρι τώρα, το «Mamma Mia!» της Φιλίντα Λόιντ που, το 2008, έφτασε τα 610 εκ. δολάρια κι έδωσε στη Μέριλ Στριπ ένα επιπλέον παράσημο στο πέτο της, αυτό της εμπορικής ηθοποιού που, εκτός από Οσκαρ, μπορεί να προσελκύσει και το μαζικό κοινό.

Η ταινία της Πάτι Τζένκινς, παρότι δεν έχει τραγούδι, αλλά έχει «ελληνικό» νησί, μόλις ξεπέρασε το box office του «Mamma Mia!», σε 21 ημέρες προβολής: το φιλμ έκανε 300 εκ. δολάρια στην Αμερική κι άλλα 310 εκ. δολάρια στις 55 χώρες τους κόσμου όπου προβάλλεται, ενώ ακόμη ανοίγει σε νέες αγορές και, φυσικά, έχει φόρα στα ταμεία καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο προσέθεσε 41 εκ. δολάρια στις εισπράξεις του, παρά τα αμερικανικά blockbusters του καλοκαιριού που έχουν αρχίσει να φιγουράρουν στις αίθουσες.

Οι αστερίσκοι στη μεγάλη επιτυχία της «Wonder Woman» είναι δύο. Από τη μια πλευρά, το ρεκόρ της προβλέπεται να περιοριστεί σε live action ταινίες. Ενώ υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει συνολικά τα 700 εκ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, πιθανότατα δεν θα φτάσει τα νούμερα του «Frozen», του θριαμβευτικού animation της Disney, που είχε ως συν-σκηνοθέτη την Τζένιφερ Λι.

Κι από την άλλη πλευρά, το «Wonder Woman» σίγουρα βρίσκεται κάτω από τα νούμερα εισιτηρίων του «The Matrix Reloaded», που μπορεί να το σκηνοθέτησαν, το 2003, οι αδελφοί Γουατσόφσκι, οι οποίοι, ωστόσο, είναι σήμερα και οι δύο γυναίκες. Βέβαια, για να είμαστε σωστοί στην ουσία των πραγμάτων, το ζήτημα για τη γυναικεία δημιουργικότητα είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σκηνοθέτες στο να τους εμπιστευτεί, η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, μια ταινία τεράστιου προϋπολογισμού και προσδοκιών και οι Γουατσόφσκι εξασφάλισαν το «Matrix» με ανδρική υπογραφή.

(Φωτό: AP Photo/Rebecca Blackwell)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ FLIX.GR

Όταν η Wonder Woman συνάντησε τη Hello Kitty…
To viral t-shirt του συζύγου της Wonder Woman
To «Wonder Woman» είναι η πιο δημοφιλής ταινία στο Twitter για το 2017

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα