Ιδού το τρέιλερ του Dark Phoenix, της τελευταίας ταινίας X-men από την Fox

Ιδού το τρέιλερ του Dark Phoenix, της τελευταίας ταινίας X-men από την Fox

Ήρθε η σειρά της Jean Grey να αφηγηθεί την ιστορία της ως "Dark Phoenix", κατά την οποία φέρνει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής. Τη δημοφιλή ηρωίδα υποδύεται η Σόφι Τέρνερ του Game of Thrones.

Το τελευταίο κινηματογραφικό κεφάλαιο των X-men από το στούντιο της Fox έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις: Οι πρώτες δοκιμαστικές προβολές του δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρεμιέρα και να “διαταχθούν” συμπληρωματικά γυρίσματα προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να βελτιωθεί.

Την Πέμπτη δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου για τους θαυμαστές των κόμικ (και των προηγούμενων ταινιών X-men) “Dark Phoenix”, στο οποίο οι X-Men καλούνται να πολεμήσουν τον πιο τρομερό και ισχυρό εχθρό τους, τη δικιά τους Jean Grey. Ο τίτλος της ταινίας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Σύμφωνα με τη σύνοψη που έχει διαρρεύσει καιρό οι X-Men πρέπει να αποφασίσουν αν η ζωή της Grey αξίζει περισσότερο από την ύπαρξη του σύμπαντος.

Παραδομένη στη Δύναμη του Φοίνικα η Jean είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και οι δικοί της οφείλουν να αποφασίσουν ποιον θα προδώσουν και γιατί

Την ταινία – η οποία ακολουθεί τα γεγονότα του “X-Men: Apocalypse”- έγραψε και σκηνοθέτησε ο Simon Kinberg, ο οποίος έγραψε το “X-Men: The Last Stand” του 2006. Στον ρόλο της Jean Grey θα δούμε για δεύτερη φορά τη Sophie Turner, που έγινε γνωστή για τον ρόλο της Sansa Stark στο Game of Thrones. Στους ρόλους τους επιστρέφουν επίσης οι Jennifer Lawrence (Mystique), Michael Fassbender (Magneto), James McAvoy (Καθηγητής Xavier), Tye Sheridan (Cyclops) και Alexandra Shipp (Storm), ενώ θα εμφανιστεί και η Jessica Chastain σε έναν ρόλο-μυστήριο μιας πράκτορα που ακούει στο όνομα Smith.

Το “X-Men: Dark Phoenix” έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου του 2019

Το Έπος του Φοίνικα

Η ταινία βασίζεται στην πιο εμβληματική ίσως ιστορία των μεταλλαγμένων υπερηρώων (ενδεχομένως και στην ιστορία των κόμικ εν γένει), γνωστή ως το “Έπος του Φοίνικα”. Σε αυτό πρωταγωνιστεί η Jean Grey, η πρώτη X-Woman, η οποία καταλαμβάνεται από τη διαγαλαξιακή οντότητα του Φοίνικα που έχει τη δύναμη να καταστρέψει πλανήτες. Αρχικά ο Φοίνικας δρα για την υπεράσπιση του σύμπαντος, όταν ωστόσο έρχεται σε επαφή με την ανθρώπινη οντότητα της Jean (σ.σ.: λειτουργεί παρασιτικά, χρειάζεται δηλαδή ένα σώμα, μέσω του οποίου θα διοχετεύσει τις δυνάμεις του) και τα συναισθήματά της, γοητεύεται, “μεθά” και αποφασίζει να λειτουργήσει καταστροφικά, χωρίς μέτρο.

Πάνω στην “πείνα” του καταστρέφει έναν ολόκληρο πλανήτη και διαπράττει γενοκτονία. Η εξωγήινη φυλή των Shi’ar επικηρύσσει την Jean για την πράξη της και η ηρωίδα – έχοντας τους X-men στο πλευρό της- καταφέρνει να επιβληθεί στον Φοίνικα και στην τελική μάχη αυτοκτονεί προκειμένου να μην μπορέσει να την καταλάβει εκ νέου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην ταινία “Dark Phoenix” δεν θα υπάρχει η “διαγαλαξιακή” διάσταση του κόμικ, ούτε οι μάχες με εξωγήινες φυλές σε άλλους πλανήτες. Η ταινία θα είναι ένα ψυχόδραμα με έδρα -ως επί το πλείστον- τη Γη.

Εκείνο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας Simon Kinberg έχει ήδη καταπιαστεί με το έπος του Φοίνικα στο παρελθόν και επιχείρησε να το αποδώσει ως παράλληλη και όχι κεντρική ιστορία στο X-men: Last Stand. Η απόπειρά του εκείνη μόνο ως αποτυχία μπορεί να κριθεί καθώς – παρά τη συμπαθητική ερμηνεία της πρώτης κινηματογραφικής Jean Grey, Famke Janssen, οι ατάκες, η ανάλυση χαρακτήρων καθώς και οι άσκοποι αιφνίδιοι θάνατοι βασικών χαρακτήρων μόνο ως κακές επιλογές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Μένει να δούμε αν ο Kinberg πετύχει τον στόχο του να “εξιλεωθεί” ή αν πολύ απλά οι θαυμαστές των κόμικ θα χρειαστεί να περιμένουν άλλα λίγα χρόνια να δουν έναν “σωστό” Φοίνικα στο Marvel Cinematographic Universe (σ.σ.: Η Marvel απέκτησε επίσημα τα δικαιώματα για τους X-men και αναμένεται να τους εισαγάγει στις επόμενες ταινίες της. Αυτός είναι και ο λόγος που η Fox τιτλοφορεί την ταινία “Dark Phoenix” και όχι “X-men: Dark Phoenix”).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα