‘Ιστορίες για Αγρίους’ γύρω από την τραγική πτώση του μοιραίου Airbus της Germanwings

‘Ιστορίες για Αγρίους’ γύρω από την τραγική πτώση του μοιραίου Airbus της Germanwings

Από τη στιγμή που η Liberation ανέφερε τις ομοιότητες ανάμεσα στο τραγικό δυστύχημα του Airbus της Germanwings με την πρώτη ιστορία από τις «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιέν Σιφρόν, όλοι ψάχνουν την ταινία που φταίει για την τραγωδία

Οσοι έχετε δει τις  «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιέν Σιφρόν, μπορείτε τώρα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας την πρώτη ιστορία της σπονδυλωτής αργεντίνικης ταινίας, κάτω από την τραγική σκιά του δυστυχήματος του Airbus στις Γαλλικές Αλπεις που μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες σε όλον τον πλανήτη.

Σε εκείνη την ιστορία με τίτλο «Pasternak», οι επιβάτες μιας πτήσης ανακαλύπτουν πως όλοι συνδέονται μεταξύ τους επειδή κάποτε γνώριζαν έναν άντρα με το όνομα Πάστερνακ. Την ανακάλυψη κάνουν πρώτα ένας μουσικοκριτικός που είχε καταγρεουργήσει το έργο του και μια κοπέλα που είχε συνάψει σχέσεις μαζί του. Σιγά – σιγά, όλοι μέσα στο αεροπλάνο συνειδητοποιούν πως συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον Πάστερνακ, έχοντας στο παρελθόν κάνει πράγματα που τον έχουν πληγώσει. Οταν συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί και πως ο μυστηριώδης άνδρας τους έχει «προσκαλέσει» σε ένα ταξίδι θανάτου, είναι πια αργά, αφού ο Πάστερνακ βρίσκεται στο πιλοτήριο και οδηγεί το αεροπλάνο σε ελεύθερη πτώση στο σπίτι των γονιών του.

Δείτε εδώ μια χαρακτηριστική σκηνή από την πρώτη ιστορία του «Ιστορία για Αγρίους»:

Μετά την πρώτη εκείνη αναφορά της γαλλικής Liberation στην ταινία, όλοι σε όλον τον κόσμο φρόντισαν να μάθουν ποια είναι αυτή η ταινία που «ενέπνευσε» τον συγκυβερνήτη της τραγικής πτήσης, γεμίζοντας με πλήθος ανακρίβειες τα δελτία ειδήσεων των ημερών που διανύουμε (το όνομα του Πέδρο Αλμοδόβαρ που είναι παραγωγός στην ταινία χρησιμοποιήθηκε αβέρτα ως σκηνοθέτης του «Ιστορίες για Αγρίους), αλλά και μια δαιμονοποίηση του σινεμά ως υπαίτιου για όσα συμβαίνουν στην αληθινή ζωή. Οχι, δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι η τελευταία που μια ταινία «μοιάζει» με ένα πραγματικό γεγονός, αλλά από εκεί μέχρι να βρίσκει κανείς ανατριχιαστικές ομοιότητες σε ένα προϊόν μυθοπλασίας και σε μια αληθινή τραγωδία (συν αφιερώματα που ξεπηδούν παντού για ταινίες που ενέπνευσαν εγκλήματα μέσα στα χρόνια), η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Πόσο μάλλον όταν κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο υπαίτιος για το τραγικό δυστύχημα γνώριζε την ύπαρξη της ταινίας ή χρειαζόταν μια ταινία για «έμπνευση» της πράξης που τελικά οδήγησε στο θάνατο 150 ανθρώπους. ![Wild Tales 607](http://media.flix.gr.s3.amazonaws.com/assets/images/2015/03/28/wildtales1.jpg) Ειρωνικά, οι «Ιστορίες για Αγρίους» κυκλοφόρησαν στις βρετανικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα από την Artificial Eye, προκαλώντας αντιδράσεις από απλούς πολίτες που θεώρησαν την έξοδο της ταινίας «προσβλητική» απέναντι στα θύματα της τραγωδίας. Ενας 28χρονος από το Μπέρμπινχαμ, μισή ώρα απόσταση από το Γουλβερχάμπτον, όπου θρηνούν έναν από τους τρεις Βρετανούς που σκοτώθηκαν στο μοιραίο Airbus, δήλωσε αηδιασμένος από την απόφαση της εταιρείας διανομής να μην σταματήσει την έξοδο της ταινίας ή να την αναβάλλει για άλλη εποχή: «Θα πίστευες ότι υπάρχει κοινή λογική και πως θα καθυστερούσαν την εξοδό της στο όνομα των οικογενειών και των ανθρώπων που βρίσκονται σε σοκ μετά από το τραγικό δυστύχημα. Αλλά είναι πιθανό πως ενδιαφέρονται για τα χρήματα που θα βγάλουν και όσοι είχαν βγάλει ήδη εισιτήρια για να δουν την ταινία είναι πιο σημαντικοί από τις οικογένειες των θυμάτων.» Ενας 23χρονος μαθητής δήλωσε: «Ισως δεν άλλαξαν την ημερομηνία εξόδου της ταινίας επειδή η δημοσιότητα βοηθάει, είναι αυτό που λένε πως δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Αλλά το βρίσκω εξαιρετικά κακόγουστο, ειδικά για τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι κάτι που δεν θα ήθελες να δεις να διαφημίζεται σε αυτήν την τραγική στιγμή.»

Δείτε εδώ το τρέιλερ που επικεντρώνεται στην πρώτη ιστορία του «Ιστορίες για Αγρίους»:

Και, μην ανησυχείτε. Δεν θα δείτε στο Flix αφιέρωμα στις (κινηματογραφικές) αεροπορικές τραγωδίες.

Διαβάστε ακόμη στο FLIX:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα