Κάμερον: Ελπίζω σύντομα ο κόσμος να βαρεθεί τους Avengers

Κάμερον: Ελπίζω σύντομα ο κόσμος να βαρεθεί τους Avengers
Ο James Cameron παρουσιάζει την εκπομπή 'James Cameron's Story of Science Fiction' για το μέλλον των ταινιών επιστημονικής φαντασίας Willy Sanjuan/Invision/AP

Είπε ο Κάμερον και συνέχισε να δουλεύει πάνω στα σίκουελ τεσσάρων ακόμη ταινιών Avatar και μίας για τον κόσμο του Terminator

“Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να κουραζόμαστε από τους “Εκδικητές” πολύ σύντομα. Όχι ότι δεν μου αρέσουν οι ταινίες. Απλά, ελάτε τώρα, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες να αφηγηθεί κανείς εκτός από υπερτροφικά αρσενικά χωρίς οικογένειες που κάνουν πράγματα που αψηφούν το θάνατο για δυο ώρες και καταστρέφουν πόλεις στην πορεία”. Τάδε έφη, James Cameron, ξέρετε ο σκηνοθέτης του Τιτανικού και του Avatar που μάλλον έχει βαρεθεί τα λάτεξ και τα κολάν. Η δήλωση έρχεται την ημέρα που το Avengers Infinty War κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Η ταινία θα παίξει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη. 

Ο σκηνοθέτης των blockbuster έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα χρέη οικοδεσπότη σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η ιστορία του James Cameron για την επιστημονική φαντασία” μέσα από το οποίο δίνει τη δική του οπτική για τα επόμενα βήματα στο είδος αυτό που έχει προσφέρει δεκάδες κινηματογραφικές και εμπορικές επιτυχίες στο αμερικανικό σινεμά. 

Και μπορεί ο σκηνοθέτης να δηλώνει κουρασμένος από τις δεκάδες ταινίες υπερηρώων, ο ίδιος όμως ετοιμάζει πυρετωδώς δύο συνέχειες του Avatar, καθώς και άλλη μια ταινία από τον κόσμο του Terminator. Σε κάθε περίπτωση, κάθε ταινία που ξεπηδά τα τελευταία χρόνια από τον κόσμο των κόμικ, αποφέρει στις εταιρίες παραγωγής εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται σύντομα στον ορίζοντα η διάθεση αυτές να σταματήσουν να παράγονται. 

Ίσως πάλι η δυσφορία του να οφείλεται στο γεγονός πως οι ταινίες των υπερηρώων καταλαμβάνουν θέσεις που είχαν εδώ και δεκαετίες δικά του “κινηματογραφικά παιδιά”. 

Σύμφωνα με το Deadline.com στις αρχές Απριλίου, το blockbuster της Marvel και της Disney Black Panther ξεπέρασε τα 659.5 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και πέρασε στην 3η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές ταινίες που έχουν προβληθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφήνοντας πίσω του τον πολυβραβευμένο «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα