Κάννες 2016: Η Αριάν Λαμπέντ μιλάει στο Flix για τη δική της Ευρώπη

Κάννες 2016: Η Αριάν Λαμπέντ μιλάει στο Flix για τη δική της Ευρώπη

Συναντήσαμε την Αριάν Λαμπέντ, πρωταγωνίστρια στο «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν και τη ρωτήσαμε για τη ιλιγγιώδη διαδρομή της μέσα στα τελευταία έξι χρόνια, την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και τον Μάικλ Φασμπέντερ.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Επιστρέφοντας ξανά στην Ελλάδα μέσα από διαφορετική οδό, η Αριάν Λαμπέντ πρωταγωνιστεί στο  «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν που γυρίστηκε στη Ρόδο σε μια γαλλοελληνική συμπαραγωγή που τη βρίσκει σε ακόμη ένα εξαιρετικό ρόλο μιας γυναίκας που αναζητά τη θέση της μέσα στον κόσμο των ανδρών – ένα από τα διαφορετικά δυναμικά κορίτσια της φιλμογραφίας της που ξεκίνησε με το «Attenberg» το 2010 για να φτάσει έξι χρόνια μετά στο «Assassin’s Creed».

 

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου από που έρχεται μια ταινία ή ένας σκηνοθέτης. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αυτό που κάνω είναι ότι δουλεύω πάρα πολύ και νιώθω πως αυτό είναι κάτι που οι άλλοι εκτιμούν. Δεν είχα ποτέ ένα στόχο συγκεκριμένο. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις και φαντάζομαι είμαι και τυχερή. Κάθε φορά, όμως, που έχω ένα πρότζεκτ, το αντιμετωπίζω σαν να είναι το πρώτο και το τελευταίο μου. Πρέπει να μην φοβάσαι την αποτυχία ή είναι μάλλον προτιμότερο να μην περιμένεις τίποτα.»

 

Γεννημένη στην Ελλάδα από Γάλλους γονείς, μεγαλωμένη στη Γερμανία, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, αλλά στο μυαλό όλων περισσότερο ως Γαλλίδα και με τους Vasistas πίσω στην Ελλάδα να την περιμένουν αυτό το καλοκαίρι για πρόβες για τη νέα τους παράσταση, η Αριάν Λαμπέντ είναι περισσότερο από «πολίτης του κόσμου», μια Ευρωπαία ηθοποιός.

«Η Ευρώπη σαν ιδέα είναι το πιο όμορφο πράγμα. Νιώθω εντελώς Ευρωπαία και για μένα βγάζει απόλυτο νόημα η ιδέα της Ευρώπης. Αυτό θα έπρεπε να είναι η βάση. Ενας τόπος πολιτιστικής ανταλλαγής και μια ταυτότητας Υπάρχει όμως πολλή υποκρισία και παράγοντες, όπως ο οικονομικός, που αλλάζουν το νόημα. Δεν νομίζω ότι είναι στα χέρια μας. Αλλά μια Ευρώπη – ταυτότητα, απαλλαγμένη από όσα επηρεάζουν την καθαρότητα της αρχικής ιδέας, νομίζω ότι είναι επιθυμία πολλών.»

 
  • * Τι μπορείς να μας πεις για το «Assassin’s Creed»* ;
  • * Είδες  το τρέιλερ; *
  • * Ναι. Πώς αποφάσισες ένα τέτοιο «διαφορετικό» βήμα* ;
  • * Το έκανα κυρίως λόγω του σκηνοθέτη, του Τζάστιν Κερζέλ που είναι εντελώς auteur και δεν έχει καμία σχέση με μεγάλες blockbuster παραγωγές. Και η λογική ήταν να κάνουμε την ταινία με όσο το δυνατόν λιγότερα green screens και αληθινές σκηνές δράσης. Και ήταν ωραία να παίζω ένα κορίτσι badass.*
  • * Ο Μάικλ πώς είναι;*
  • * Γαμάτος* .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα