Κανονικά στους ρωσικούς κινηματογράφους η 'Πεντάμορφη και το Τέρας'

Κανονικά στους ρωσικούς κινηματογράφους η 'Πεντάμορφη και το Τέρας'

Ειδική επιτροπή του Υπουργείο Πολιτισμού εξέτασε το φιλμ λεπτομερώς για τον αν εμπεριέχει στοιχεία "ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας"

Θα προβληθεί τελικώς στους κινηματογράφους της Ρωσίας η νέα ταινία της Disney "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, υπό το ομοσπονδιακό Υπουργείο Πολιτισμού, παρά την έκκληση βουλευτή της Κρατικής Δουμάς (Άνω Βουλή), να "παγώσει" η διανομή της λόγω πιθανών παραβιάσεων του νόμου που απαγορεύει την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα".

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, όπως αναφέρει το TVXS, ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. "Προχωρήσαμε σε έρευνα. Έχουμε και τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ολόκληρη επιτροπή εξέτασε το φιλμ λεπτομερώς" είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ειδικοί της επιτροπής - οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπουργό «δεν είναι υπερσυντηρητικοί σε ζητήματα πολιτισμού" - προέτρεψαν, παρολ’ αυτά, να διανεμηθεί η ταινία με σήμανση καταλληλότητας από 16 ετών και πάνω.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά η ταινία διανέμεται με σήμανση «PG», που σημαίνει ότι προτείνεται η θέασή της από τα παιδιά με την παρουσία γονιών.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι διανομείς θα προσπαθήσουν έτσι κι αλλιώς να μην προβάλουν την ταινία σε ώρες που να μπορούν να την δουν παιδιά, «αν και οι αρμόδιες αρχές δεν διαπίστωσαν παραβίαση του νόμου».

Στην νέα εκδοχή της γνωστής ιστορίας από την Disney υπάρχει για πρώτη φορά ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ήρωας, με την εταιρεία να έχει δεχθεί στο παρελθόν κριτικές από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι δεν περιλαμβάνει στα σενάριά της ήρωες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 στην Ρωσία ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την "προπαγάνδα των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ των εφήβων".

Πηγή: TVXS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρώσος βουλευτής κατηγορεί την 'Πεντάμορφη και το Τέρας' για ομοφυλοφιλική προπαγάνδα

Όσα ενώνουν το φεμινισμό με το στήθος της Εμα Γουάτσον

Ακούστε την Αριάνα Γκράντε και τον Τζον Λέτζεντ να τραγουδούν το κλασικό 'Beauty and the Beast' στο νέο φιλμ της Disney

SHARE:

24Media Network