Κατερίνα Γώγου: Όταν έδωσε την φωνή της στις “Αριστόγατες” – Η θρυλική μεταγλώττιση

Κατερίνα Γώγου: Όταν έδωσε την φωνή της στις “Αριστόγατες” – Η θρυλική μεταγλώττιση
youtube

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο γενεθλίων της αγαπημένης ποιήτριας, θυμόμαστε μια θρυλική - ίσως ξεχασμένη - υποσημείωση της κινηματογραφικής της ιστορίας.

Αν ζούσε σήμερα η Κατερίνα Γώγου θα γινόταν 81 ετών. Το πέρασμα του χρόνου θα είχε επιδράσει επάνω της, όμως η γραφή της θα έβρισκε τον τρόπο να τον “παγώνει” και στο τέλος να τον κατατροπώνει μέσα σ’ένα δίστιχο. Όμως η Κατερίνα επέλεξε να ζήσει τη ζωή στους δικούς της ρυθμούς, που σχεδόν έμοιαζαν με ένα punk ρεφρέν που δεν τελειώνε ποτέ, γι’ αυτό κι έφυγε από τον κόσμο των ανθρώπων το 1993.

Διαλύοντας το σκοτάδι, όπως και η ίδια θα επεδίωκε κατά την πορεία της στο σινεμά, επιστρέφουμε σε μια γλυκιά υποσημείωση της εποχής της στην μεγάλη οθόνη. Ήταν το 1970, όταν χάρισε την φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Αριστόγατες’, μαζί με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Τάκη Μηλιάδη, Άννα Γεραλή, Ντάνο Λυγίζο, Ματίνα Καρρά, Θόδωρο Δημητρίεφ. Στην ελληνική εκδοχή των Αριστόγατων, η Γώγου υποδύθηκε τον γάτο Τουλούζ.

 

Οι ‘Αριστόγατες’ παραμένουν δημοφιλείς μέχρι και τις μέρες μας. Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ σινεμά του πάρκου ‘Σταύρος Νιάρχος’ πριν μερικά χρόνια, ενώ και αρκετά video με τις φωνές των χαρακτήρων, ανεβαίνουν στο YouTube με ρυθμό πολυβόλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα