Little Drummer Girl: Η σειρά του BBC που προβάλλει Σούνιο και Παρθενώνα

Little Drummer Girl: Η σειρά του BBC που προβάλλει Σούνιο και Παρθενώνα
Ένα υπέροχο πλάνο με φόντο τις Καρυάτιδες από τη νέα σειρά του BBC, "Little Drummer Girl" Facebook/Little Drummer Girl

Μπορεί να δυσκολεύτηκε να κάνει τα γυρίσματα στην Αττική, όμως η βρετανική σειρά παρουσιάζει με τον πιο επιβλητικό τρόπο τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας.

Με το επιβλητικό φόντο του Ερεχθείου και του Παρθενώνα, αλλά και μαγευτικά πλάνα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο έρχεται η νέα μίνι σειρά του BBC, “The Little Drummer Girl” τα τρέιλερ της οποία βάζουν τους πρωταγωνιστές τους σε φόντο αρχαιοελληνικό και κάτω από τον σαγηνευτικό αττικό ουρανό.

Τα γυρίσματα της σειράς στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Youtube/BBC

Η σειρά της βρετανικής τηλεόρασης που τα βρήκε “σκούρα” αρχικά με τον ΚΑΣ, ώσπου να καταφέρει να εξασφαλίσει την άδεια για να κάνει τα γυρίσματα στην Ελλάδα, θα γίνει ένας “μυστηριώδης” (λόγω της φύσης του προγράμματος) πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Δείτε παρακάτω τα πρώτα πλάνα:

Η βρετανική σειρά με τα γυρίσματα στην Ελλάδα

εμμονικός με τη λεπτομέρεια Park Chan-wook των ‘Oldboy’ και ‘The Handmaiden’ ρίχνει τον Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood), τη Florence Pugh (Lady Macbeth) και τον Michael Shannon (The Shape of Water, Nocturnal Animals) σε ένα κατασκοπικό θρίλερ μίας περίπλοκης υπόθεσης διεθνούς ίντριγκας που έχει γράψει ο John le Carré.

Εικόνες από τη νέα σειρά του BBC, "Little Drummer Girl" με γυρίσματα σε Σούνιο και Ακρόπολη Youtube/BBC

Η φιλόδοξη ιστορία βρήκε τον ιδανικό καμβά της στα γυρίσματα που έγιναν στην Αθήνα, την Ελευσίνα, την Κινέτα και το Σούνιο. Το ‘Little Drummer Girl’ είχε ξεφύγει ως βιβλίο πέρα από την αυστηρά κατασκοπική του πλευρά και περιμένουμε το ίδιο και από τη σειρά.

Η μίνι σειρά κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το “κόλλημα” του ΚΑΣ

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάρτιο και με οριακή πλειοψηφία, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) δεν συναίνεσαν αρχικά στη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για τη σειρά. Η αιτιολογία τότε ήταν η μεγάλη χρονική έκταση (η κινηματογράφηση θα γινόταν αυθημερόν από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ), ο μεγάλος αριθμός προσώπων (ως και 120 άνθρωποι θα στέκονταν σε σημεία ελέγχοντας τη ροή των επισκεπτών και σταματώντας την για λίγο όταν χρειαζόταν) και ο βαρύς εξοπλισμός- δυσχεραίνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.

Η τότε υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση ατυχή και τόνισε πως θα πρέπει οι αρχές να εναρμονιστούν με ό, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες προκειμένου να γίνει ότι και σε “film friendly” κράτη του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα και με τα γυρίσματα να είναι προγραμματισμένα για τα μέσα Απριλίου, το ΚΑΣ συνεδρίασε εκ νέου και έδωσε την έγκρισή του. Η βρετανική παραγωγή μάλιστα πραγματοποίησε παράλληλα γυρίσματα και στον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα