Ο Μακόλεϊ Κάλκιν έγινε 40 και η “κρίση μέσης ηλικίας” του γίνεται ντοκιμαντέρ

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν έγινε 40 και η “κρίση μέσης ηλικίας” του γίνεται ντοκιμαντέρ
Ο Macaulay Culkin Matt Sayles/Invision/AP

«Πώς πρέπει να αποδεχόμαστε ότι μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία με εμμονή στη νεολαία; Τι είναι η επιτυχία στη μέση ηλικία και πώς την αξιολογούμε; Πώς διασφαλίζουμε ότι το αχαλίνωτο πάθος δεν θα γίνει κειμήλιο της νιότης μας;» Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντά η σειρά ντοκιμαντέρ που αφορά την «κρίση μέσης ηλικίας» του Μακόλεϊ Κάλκιν.

Αφορμή στάθηκε ένα tweet του “κακού παιδιού” του αμερικανικού σινεμά πριν από περίπου δύο χρόνια, το οποίο έγινε αμέσως viral. Ο Μακόλεϊ Κάλκιν όταν έκλεισε τα 40, τον Αύγουστο του 2020, έγραψε στο Twitter: «Γεια παιδιά, θέλετε να αισθανθείτε μεγάλοι; Είμαι 40. Καλώς ήρθατε».

Αυτό το tweet συγκέντρωσε 3,1 εκατομμύρια likes και 478,600 retweet και κάπως έτσι γεννήθηκε η σειρά-ντοκιμαντέρ «Macaulay Culkin’s Midlife Crisis». Την ιδέα και την παραγωγή του έχουν αναλάβει οι συνιδρυτές της Lightbox, Simon Chinn και Jonathan Chinn ( που στο παρελθόν συμμετείχαν στα ντοκιμαντέρ «Tina», «The Curse Of The Chippendales» και «The Princess» για την πριγκίπισσα Νταϊάνα), μαζί με τη μάνατζερ του ηθοποιού. «Ο Μακ παραμένει εμβληματικός και αγαπητός όσο ποτέ, κάνει αίσθηση στα social media, είναι επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο και εργατικό μέλος της tribute band για τους Velvet Underground με θέμα την πίτσα. Παρά τη θρυλική του ιδιότητα, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, πρέπει να αντιμετωπίσει τι σημαίνει να είσαι ένας κανονικός μεσήλικας, με μια σύζυγο και ένα παιδί που σύντομα θα γίνει στην ίδια ηλικία που ήταν, όταν εκείνος έγινε ένας τεράστιος παγκόσμιος σούπερ σταρ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε σε αυτό το υπέροχο project για την κρίση της μέσης ηλικίας» δήλωσε η εταιρεία παραγωγής.

«Πώς πρέπει να αποδεχόμαστε ότι μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία με εμμονή στη νεολαία; Τι είναι η επιτυχία στη μέση ηλικία και πώς την αξιολογούμε; Πώς διασφαλίζουμε ότι το αχαλίνωτο πάθος δεν θα γίνει κειμήλιο της νιότης μας;» Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντά η σειρά ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το Deadline.

Σε δήλωσή του ο ηθοποιός ανέφερε: «Lightbox. Ευχαριστώ που μου θύμισες ότι είμαι στα 40 μου. Λοιπόν, αντί να το μεγαλοποιούμε, νομίζω ότι θα πρέπει απλώς να κάνουμε μια εκπομπή για αυτό».

- ASSOCIATED PRESS/AP Photo/Malcolm Clarke

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του ’90. Έγινε γνωστός όταν υποδύθηκε τον Κέβιν Μακάλιστερ στην ταινία Μόνος στο σπίτι το 1990 και Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη (1992). Είναι επίσης γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Το πλουσιόπαιδο, Μόνος με τον θείο (1989), Το κορίτσι μου ( 1991), καθώς και για την εμφάνισή του στο βίντεο κλιπ “Black or White” του Μάικλ Τζάκσον. Στο απόγειο της δόξας του, θεωρούνταν το πιο επιτυχημένο παιδί ηθοποιός. Μάλιστα κατατάχθηκε στη 2η θέση στις λίστες του VH1 και του E! “100 Σπουδαιότερα Παιδιά-Αστέρες” και “50 Σπουδαιότερα Παιδιά Αστέρες”.

Το 2003 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνιστώντας στο «Party Monster», όπου υποδύθηκε τον εθισμένο στα ναρκωτικά Μάικλ Άλιγκ σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από εκείνους που είχε συνηθίσει το κοινό.

Με τον νόμο είχε πολλά..τραβήγματα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2004 συνελήφθη στην Οκλαχόμα Σίτι για κατοχή μαριχουάνας και άλλων ουσιών και καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με ένα χρόνο αναστολή και 540 δολάρια σε δικαστικά έξοδα.

Σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει πως ο πατέρας του, Κιτ, τον κακοποιούσε «πνευματικά και σωματικά». «Ο πατέρας μου με ζήλευε. Με απειλούσε με πράγματα όπως, “Κάθισε καλά αλλιώς θα σε χτυπήσω”. Ήταν κακός άνθρωπος. Με κακοποιούσε. Σωματικά και πνευματικά. Θα μπορούσα να σας δείξω όλες τις ουλές μου αν ήθελα. Όλα όσα προσπάθησε να κάνει στη ζωή του, εγώ τα είχα καταφέρει και είχα διαπρέψει πριν γίνω 10 ετών. Το διαζύγιό μας το 1994 ήταν “ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν ποτέ” καθώς με οδήγησε στο να εγκαταλείψω τη βιομηχανία [του θεάματος]. Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα για λίγο και τελικά κατέληξα στο “τέλος, παιδιά, ελπίζω να βγάλατε όλα σας τα λεφτά γιατί από εμένα δεν θα βγουν άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακόλεϊ Κάλκιν.

Ο πατέρας του, Κιτ, που φέρεται να ζει απομονωμένος στην Αριζόνα, είχε απαντήσει όταν τον προσέγγισε η Daily Mail ότι «δεν θεωρεί πια τον Μακόλεϊ Κάλκιν γιο του».

Πρώτη φορά πατέρας

Όταν μόλις 18 ετών παντρεύτηκε με την επίσης 18χρονη ηθοποιό Ρέιτσελ Μάινερ το 1998. Δύο χρόνια αργότερα χώρισαν, αλλά το διαζύγιο τους εκδόθηκε το 2002. Από το 2002 μέχρι το 2010 ήταν σε σχέση με την ηθοποιό Μίλα Κούνις. Από τον Οκτώβριο του 2017, είναι ζευγάρι με την ηθοποιό Μπρέντα Σονγκ και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Ντακότα Σονγκ Κάλκιν. «Είμαστε ενθουσιασμένοι» αρκέστηκαν να πουν για το μωρό τους που θα ονομάσουν Dakota Song Culkin – από το όνομα της αδικοχαμένης αδελφή του ηθοποιού που πέθανε το 2008, όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα