Όλα τα Όσκαρ ειδικών εφέ σε ένα βίντεο

Όλα τα Όσκαρ ειδικών εφέ σε ένα βίντεο

Από τις ασπρόμαυρες αερομαχίες του ‘Wings’ στα τέλη των ‘20s μέχρι τα σύγχρονα οπτικά θαύματα του James Cameron και του Steven Spielberg, αυτό το βιντεάκι κρύβει μέσα του έναν αιώνα εντυπωσιακού σινεμά

Είναι μια παραγνωρισμένη αλήθεια για την οσκαρική κατηγορία των οπτικών εφέ: το βραβείο πηγαίνει συνήθως σε ταινίες που έχουν πολύ περισσότερα να δώσουν από απλά εντυπωσιακές σκηνές δράσης ή CGI. Δες μόνο την τελευταία δεκαετία τι ταινίες έχουν κερδίσει το Όσκαρ: ‘Gravity’, ‘Insterstellar’, ‘Life of Pi’, ‘Inception’, ‘Ex Machina’.

Ίσως ακριβώς επειδή η κατηγορία προσφέρεται ως πεδίο σε φιλμ που συχνά συνδέονται με ανεγκέφαλη διασκέδαση (αδίκως φυσικά), έχει αξία να σημειώσουμε πόσο προσεγμένοι είναι οι actual νικητές. Και, ταυτόχρονα, καθώς μιλάμε για ταινίες που εστιάζουν στο τεχνικά άρτιο κομμάτι της οπτικής εμπειρίας, η λίστα των νικητών σχηματίζει ένα αληθινό timeline των τεχνικών πρωτοποριών του σινεμά.

Έχεις το ‘2001’, το ‘Star Wars’, το ‘Jurassic Park’, το ‘Matrix’, το ‘Avatar’. Είναι σα να βλέπεις το σινεμά να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου, μέσα σε ένα βιντεάκι 5 λεπτών.

Αξίζει να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το εντυπωσιακό compilation:

DEEPWATER HORIZON

 

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY

 

KUBO AND THE TWO STRINGS

 

DOCTOR STRANGE

 

JUNGLE BOOK

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ Popcode:

Σχολιάζουμε και προβλέπουμε τα Όσκαρ
Μετά τον Dicaprio: 18 ηθοποιοί που ακόμα δεν έχουν Όσκαρ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα