Όσκαρ 2021: Πρώτο βραβείο στην ιστορία για τρανς άτομο

Όσκαρ 2021: Πρώτο βραβείο στην ιστορία για τρανς άτομο
Mia Neal, Jamika Wilson, Sergio Lopez-Rivera AP

Η ταινία Ma Rainey's Black Bottom κάρδισε το Όσκαρ για makeup και hairstyling με τη τρανς Jamika Wilson να βρίσκεται στο επιτελείο.

Οι hair stylists του Ma Rainey’s Black Bottom, Mia Neal και Jamika Wilson, έγραψαν ιστορία όντας οι πρώτες μαύρες γυναίκες που κερδίζουν το σχετικό βραβείο, με τη Wilson να είναι το πρώτο τρανς άτομο που βραβεύεται με Όσκαρ.

Μαζί με τον Sergio Lopez-Rivera κέρδισαν το Όσκαρ για makeup και hairstyling.

“Στέκομαι εδώ με τη Jamica για να σπάσουμε αυτή τη γυάλινη οροφή με την αίσθηση ενός τεράστιου ενθουσιασμού για το μέλλον”, είπε η Neal. “Γιατί φαντάζομαι μαύρες τρανς γυναίκες να στέκονται εδώ μαζί με γυναίκες από τη Ασία, με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, με ιθαγενείς. Και μια μέρα αυτό δεν θα είναι ασύνηθες και ριζοσπαστικό. Θα είναι απλώς, φυσιολογικό”.

Σημειώνεται πως φέτος, τα Όσκαρ έδειξαν την τάση να αποκαταστήσουν αδικίες περασμένων ετών, με τον χαρακτηρισμό “πολύ λευκά βραβεία” να μην είναι καθόλου άδικος. Φέτος λοιπόν, εννέα από τους 20 υποψηφίους στις τέσσερις κατηγορίες υποκριτικής δεν προέρχονταν από τη λευκή φυλή. Πακιστανο-βρετανός ο Ριζ Άχμεντ, Νοτιοκορεάτες ο Στίβεν Γιόν και η Γιούν Γιό-Τσάνγκ, Ουγκαντιανο-βρετανός ο Ντάνιελ Καλούγια, και Αφροαμερικανοί η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άντρα Ντέι, ο Λέζλι Όνταμ Τζούνιορ, ο Λακίθ Στάνφιλντ και φυσικά, ο Τσάντουικ Μπόουζμαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα