Πέθανε ο Τσαρλς Γκρόντιν, πρωταγωνιστής της ταινίας “Μπετόβεν”

Πέθανε ο Τσαρλς Γκρόντιν, πρωταγωνιστής της ταινίας “Μπετόβεν”

Ο Τσαρλς Γκρόντιν, ένας κωμικός ηθοποιός με περισσότερα από 40 χρόνια τηλεοπτικής και κινηματογραφικής εμπειρίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η συμμετοχή του στο "Μπετόβεν", μια παγκόσμια φιλοζωική επιτυχία.

O Τσαρλς Γκρόντιν υπήρξε ένας ακούραστος “εργάτης” της late night ζώνης της αμερικάνικης τηλεόρασης, έχοντας καταγράψει αρκετά χρόνια συνεργασίας με τον θρύλο Τζόνι Κάρσον, αλλά και με τον Ντέιβιντ Λέτερμαν. Στον κινηματογράφο, επιχείρησε να γίνει μέλος εκλεκτών παραγωγών, όπως η πρώτη μεταφορά του λογοτεχνικού ‘Catch 22’ στο σινεμά και το κωμικό ‘Heartbreak Kid’.

Η εκτόξευση της καριέρας του Γκρόντιν ήρθε πριν από 29 χρόνια, όταν πρωταγωνίστησε στην οικογενειακή κωμωδία ‘Μπετόβεν’, με κεντρικό ήρωα έναν αξιαγάπητο σκύλο Αγίου Βερνάρδου. Η ταινία γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, που “γέννησε” κι ένα σίκουελ, την αμέσως επόμενη χρονιά, με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο. ‘Εκτοτε, ο Γκρόντιν έγινε περιζήτητος σε κωμικούς ρόλους στην τηλεόραση και το σινεμά. Έφυγε στα 86 του, από καρκίνο του μυελού των οστών.

Το γέλιο και η συγκίνηση που πρόσφερε με το ‘Μπετόβεν’ έχουν μείνει διαχρονικά ως και σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα