«Snowden»: «Τρέξε, κρύψου, ζήσε… για να πεις την αλήθεια»

«Snowden»: «Τρέξε, κρύψου, ζήσε… για να πεις την αλήθεια»

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας «Snowden» του Όλιβερ Στόουν, που όπως ήδη έχει δηλώσει είναι ένας ήρωας (Vid)

Το σενάριο του φιλμ που γυρίστηκε στο Μόναχο είναι βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man», αλλά και στο «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα.

Οσο για τον τόνο του φιλμ; Ο Ολιβερ Στόουν έχει ήδη δηλώσει ότι θεωρεί τον Σνόουντεν, ήρωα: «Αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της».

Και το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε μόλις (μήνες μετά εκείνο το teaser με την αναποδογυρισμένη αμερικανική σημαία) το επιβεβαιώνει: υπογραμμισμένα νοήματα, νευρικό μοντάζ, ένας Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ τόσο καλός που μοιάζει στα όρια του miscast και μια ακόμη ιστορία που διδάσκει… Αμερική.

Ο Στόουν είναι σαφώς καταγγελτικός και με αυτήν την ταινία έρχεται να συναγωνιστεί όχι μόνο το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ «Citizenfour» της Λόρα Πόιτρας που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον κακό του εαυτό που – εκτός πολιτικής (βλ.«Savages») είναι σαφώς καλύτερος.

Πηγή: flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα