Spiderman: Γιατί η σκηνή με το ανάποδο φιλί ήταν εφιάλτης για τον Maguire

Spiderman: Γιατί η σκηνή με το ανάποδο φιλί ήταν εφιάλτης για τον Maguire
COLUMBIA PICTURES

"Εφιάλτης" ήταν για τον Tobey Maguire η δημοφιλής σκηνή του ανάποδου φιλιού του Spiderman στη Μέρι Τζέιν. Τι αποκάλυψε ότι συνέβη στην επίμαχη σκηνή.

“Πολύ άβολη εμπειρία” χαρακτήρισε το ανάποδο φιλί του Spiderman με την Μέρι Τζέιν ο Τόμπι Μαγκουάιρ, ένα από τα πιο διάσημα φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του Τόμπι Μαγκουάιρ, Πίτερ Πάρκερ, είναι καλυμμένος ολόκληρος με το κοστούμι του Spiderman και κρέμεται ανάποδα, όταν η Μέρι Τζέιν Γουάτσον, τον φιλάει αφού τη σώζει από επίθεση σε ένα βροχερό σοκάκι στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το hollywoodreporter.com, ο ηθοποιός αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ήταν μια πολύ απαιτητική σκηνή φιλιού για να κινηματογραφηθεί καθώς, όπως είπε: «Έπεφτε πάνω μου η βροχή… και μετά η Κίρστεν μου τραβάει τη μάσκα μέχρι [τη μύτη μου] και εμποδίζει τη δίοδο του αέρα από εκεί, οπότε εγώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Και μετά με φιλάει, εμποδίζοντας τη δίοδο του αέρα και από εκείνο το σημείο, οπότε δεν υπάρχει πουθενά αλλού η δυνατότητα για μένα να αναπνεύσω».

Ο Τόμπι Μαγκουάιρ είπε ότι «πρακτικά ασφυκτιούσε» ενώ γύριζε το φιλί και αναγκάστηκε να πάρει γρήγορες, κοφτές αναπνοές από το πλάι του στόματός του για να βγάλει τη σκηνή.

Όπως εξήγησε «ήταν πολύ δύσκολο, στην πραγματικότητα. Ήταν πραγματική πρόκληση. Φώναξαν “cut”, και έβγαλα αέρα, τελείως λαχανιασμένος. Ήταν βασανιστήριο. Σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο».

Ωστόσο, το φιλί, όπως και η υπόλοιπη ταινία, έκανε θραύση, οδηγώντας τον Spider-Man στο να γίνει η πρώτη κινηματογραφική ταινία που έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Ο Μαγκουάιρ και η Κίρστεν, τώρα 40 ετών, συνέχισαν να πρωταγωνιστούν σε δύο ακόμη ταινίες Spider-Man το 2004 και το 2007, οι οποίες ήταν όλες τους επιτυχίες στο box office.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα