Το ‘Wonder Wheel’ του Γούντι Άλεν είναι έτοιμο… για τα Όσκαρ

Το ‘Wonder Wheel’ του Γούντι Άλεν είναι έτοιμο… για τα Όσκαρ

Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν πήρε ημερομηνία εξόδου: ακριβώς αυτή που θα τη σπρώξει προς τις οσκαρικές υποψηφιότητες!

Της Λήδας Γαλανού

Το 48ο φιλμ του Γούντι Άλεν έχει τίτλο, «Wonder Wheel», σαν τη ρόδα-έμβλημα του Κόνεϊ Αϊλαντ, έχει μία πρώτη επίσημη φωτογραφία (της εν λόγω ρόδας) και μπόλικα στιγμιότυπα από τα γυρίσματα. Τώρα, όμως, έχει και κάποιες διαφωτιστικές πληροφορίες. Η ταινία πήρε ημερομηνία εξόδου στην Αμερική, για τις 15 Δεκεμβρίου, εβδομάδα από τις πιο πρόσφορες για ένα λανσάρισμα που επιδιώκει οσκαρικές υποψηφιότητες.

Το «Wonder Wheel», άλλωστε, είναι μια παραγωγή της Amazon Studios (που ήταν υπεύθυνη και για την πρόσφατη τηλεοπτική απόπειρα του σκηνοθέτη), η οποία στα περσινά Όσκαρ απέσπασε δύο βραβεία για το «Manchester by the Sea», σεναρίου για τον Κένεθ Λόνεργκαν και ερμηνείας για τον Κέισι ‘Αφλεκ και το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για τον «Εμποράκο» του Ασγκάρ Φαραντί. Παρόλ’ αυτά κι ενώ, αντίθετα από το σύνηθες για τα φιλμ του Γούντι Άλεν, η ταινία δεν θα βγει καλοκαίρι, τίποτε δεν την εμποδίζει από το να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας.

 

Το «Wonder Wheel» δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο ψυχαγωγικό πάρκο που βρίσκεται στο Κόνεϊ Αϊλαντ και του οποίου η βασική ατραξιόν, η περίφημη ιλιγγιώδης ρόδα, άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 1920. Η ταινία, ωστόσο, θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’50, με πρωταγωνιστές τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (σε ρόλο ναυαγοσώστη), την Κέιτ Γουίνσλετ, την Τζούνο Τεμπλ και τον Τζιμ Μπελούσι, με το πάρκο να αποτελεί το φόντο της άγνωστης μέχρι τώρα, αλλά υποθέτουμε στο ύφος της ρομαντικής κομεντί, ιστορίας.

 

Προς το παρόν, την ταινία συνοδεύει μόνο ένα λακωνικό logline, που ταιριάζει σε πολλές ακόμα του Γούντι Άλεν και που μάς κατατοπίζει ότι το φιλμ περιέχει «πληθωρικούς ήρωες, εραστές, απιστία και γκάνγκστερ». Από τις φωτογραφίες γυρισμάτων που έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι η ηρωίδα της Κέιτ Γουίνσλετ προφανώς δουλεύει σε diner και ότι ο ήρωας του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μαζί με την Γουίνσλετ και την Τζούνο Τεμπλ έχουν ίσως πάει να δουν στο σινεμά το «Winchester ’73» του Άντονι Μαν που βγήκε, φυσικά, στην Αμερική το 1950.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ FLIX.GR

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν έχει τίτλο – «Wonder Wheel»
Ο Μάικλ Σάνον τα λέει έξω από τα δόντια: «Αντιπάθησα τον Αλεξάντερ Πέιν. Και τον Γούντι Άλεν»
Ο Γούντι Άλεν έβγαλε λόγο δημόσια, για χάρη της Νταϊάν Κίτον: «Της χρωστάω πολλά»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα