Όσκαρ 2016: Τα 10 μεγάλα φαβορί των φετινών βραβείων

Όσκαρ 2016: Τα 10 μεγάλα φαβορί των φετινών βραβείων

Ποιοι έχουν πάρει ΄ήδη το χρυσό αγαλματίδιο σπίτι τους και πού υπάρχει περιθώριο για ανατροπές. Οι αποδόσεις για τους πιθανούς νικητές σε 10 βασικές κατηγορίες

Στο στοίχημα, υπάρχουν πολλές τακτικές για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι φυσικά να πολλαπλασιάσεις το αρχικό σου κεφάλαιο. Πολλοί προτιμούν να βάζουν λίγα και να προσδοκούν στα πολλά και άλλοι προτιμούν να παίζουν πιο σίγουρα, ποντάροντας, ανάλογα με τις δυνατότητές τους σε χαμηλότερες αποδόσεις.

Αυτοί οι δεύτεροι, μπορούν να βρουν πολλά σιγουράκια στα φετινά Όσκαρ, που θα γίνουν το βράδυ της 28ης προς 29η Φεβρουαρίου και εκτός από λάμψη, μας προσφέρουν και μεγάλα περιθώρια για κέρδη.

Μπροστά η αρκούδα

Ξεκάθαρο φαβορί το Revenant, με Di Caprio και αρκούδες. Στο 1.40 η απόδοση με το Sportlight να ακολουθεί με 3.50 και το Big Short (αν θες να καταλάβεις την κρίση, δες το) με 5.00. Το Mad Max στο 80.00 για όσους είναι της πρώτης λογικής που αναλύσαμε παραπάνω.

Για το back to back

Αν το Revenant είναι φαβορί, ο σκηνοθέτης του, μοιάζει ακόμα πιο σίγουρος, αν και αφήνουμε ένα ανοιχτό παράθυρο. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας ο Alejandro Inarritu δίνει απόδοση 1.12 για να κερδίσει, παρά το γεγονός ότι πήρε Όσκαρ και πέρσι με το “Birdman”.

Ο George Miller, του Mad Max, δίνει 7.00 και ο Adam McKay του Big Short 15.00. Για τους ριψοκίνδυνους υπάρχει και ο Lenny Abrahamson (Room) στο 100.00. Θεωρούμε πάντως ότι αξίζει ένα Fun Bet στον Miller. Ο Inarritu, έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά δεν αποκλείεται η έκπληξη.

Ο Leo και οι άλλοι

Το Ά’ Ανδρικού έχει κλειδώσει και ήρθε επιτέλους η ώρα του Di Caprio. Το 1.03 τα λέει όλα. Βάζεις το σπίτι σου και παίρνεις το σπίτι και ένα γλαστράκι. Για την ιστορία ο δεύτερος Eddie Redmayne (The Danish Girl) δίνει 15.00, ο Fassbender (Steve Jobs) 20.00, ο Mat Damon (The Martian) 55.00 και ο “Breaking Bad” Bryan Cranston (Trumbo) 80.00.

 

Στο Β’ Ανδρικού, είμαστε όλοι με τον Ρόκι. Μην μπερδευτείτε η απόδοση 1.20 δίνεται για τον Sylvester Stallone και το Creed, αλλά λέμε Ρόκι για να καταλαβαινόμαστε. Ο Mark Rylance (Bridge of Spies) είναι αρκετά κοντά 3.30 για όσους θέλουν να το τολμήσουν, ενώ στοίχημα με αξία  είναι και το 15.00 του Christian Bale (The Big Short).

Ξεκάθαρα φαβορί

 

Στο Α’ Γυναικείο, έχουμε κάτι αντίστοιχο με το Α’ Ανδρικό. Η Brie Larson (Room) δίνει μόλις 1.05 να το πάρει. Η δεύτερη απόδοση είναι το 10.00 της Saoirse Ronan (Brooklyn), ενώ η Jennifer Lawrence δίνει 17.00. Δεν ξέρουμε πόσο δίνει να φάει τούμπα πάντως.

Στο Β’ γυναικείο, η Alicia Vicander έχει το προβάδισμα (απόδοση 1.40) για την ερμηνεία της στο The Danish Girl. Δεν είναι απαγορευτικό πάντως να πάμε είτε σε Kate Winslet (Steve Jobs) στο 4.50 ή και στη Rooney Mara (Carol) στο 5.00, αν και για τη Mara, ίσως είναι λίγο νωρίς.

Άχαστο το Inside Out

 

Στην κατηγορία Κινουμένων Σχεδίων, αυτά που οι αδαείς ονομάζουν “Μίκι Μάου”, αλλά στην πραγματικότητα είναι αριστουργήματα, το Inside Out, δίνει 1.02 για τον απλούστατο λόγο ότι είναι… αριστούργημα για παιδιά και μεγάλους. Για την ιστορία το Shaun The Sheep δίνει 12.00, το Anomalisa 15.00, το When Marnie Was There 40.00 και το Boy and the World 50.00. Ακόμα και αν δεν ποντάρετε κάποιο από αυτά, φροντίστε να τα δείτε όλα!

Ο γιος του Σαούλ, το Sportlight και ένα ρίσκο στο Mad Max

Στην κατηγορία Ξενόγλωσσης ταινίας, το Son of Saul, δύσκολα θα χάσει, κάτι που καταμαρτυρεί και το 1.08. Δεύτερο φαβορί στο 6.00 το Mustang και τρίτο στο 18.00 το Embrace of the Serpent. Αξίζει ένα μικρό ρίσκο το Mustang.

Στο πρωτότυπο σενάριο το Sportlight δίνει 1.08, ενώ παίζει και το Inside Out στο 7.00. Οκ ξεκάθαρη διαφορά, αλλά δεν θα παίζαμε 1.08. Τρίτο πιο πιθανό το Bridge of Spies με 25.00. Λίγα χρήματα στο Inside Out.

© 2014 Warner Bros. Entertainment Inc. - - U.S., Canada, Bahamas & Bermuda © 2012 Village Roadshow Films (BVI) Limited - - All Other Territories

 

Τέλος, ένα ακόμα φαβορί, αλλά με αρκετή συζήτηση και τζόγο, είναι το Star Wars: The Force Awakens στην κατηγορία των Οπτικών Εφέ. Η νίκη του Star Wars δίνει 1.45, ωστόσο το εξίσου εντυπωσιακό Mad Max δίνεται στο 2.60. Ακολουθούν το Revenant (15.00), το Martian (50.00) και το Ex Machina (70.00). Όποιος έχει δει Mad Max, γνωρίζει ότι δεν θα ήταν παράλογο να ποντάρει εκεί και να υπερδιπλασιάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα