«X-Files»: 5 συμβουλές από τον Κρις Κάρτερ για να δούμε τον νέο κύκλο

«X-Files»: 5 συμβουλές από τον Κρις Κάρτερ για να δούμε τον νέο κύκλο

Χωρίς κανένα spoiler, ο Κρις Κάρτερ μιλά για τον νέο κύκλο «X-Files», για τη νοσταλγία, τη μυθολογία, τις μέτριες κριτικές και τις ελπίδες για το μέλλον. Κι εμείς, we want to believe

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Από χτες ζούμε σ’ ένα σύμπαν όπου τα «X-Files» είναι μια σειρά που παίζεται κανονικά στην τηλεόραση. Κι όσο ολόκληρος ο κόσμος βλέπει και σχολιάζει το πρώτο επεισόδιο του νέου, 10ου, revival κύκλου 6 επεισοδίων, ο δημιουργός της σειράς, ο Κρις Κάρτερ, που έγραψε και σκηνοθέτησε και το πρώτο νέο επεισόδιο, «My Struggle», μιλά στο Hollywood Reporter, δίνοντας spoiler-free οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Μπορεί το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου να μοιάζει σημαντικά ακριβότερο από τα παλιότερα, αυτό ωστόσο οφείλεται κυρίως στο ότι από το 2002, όταν αποχαιρετήσαμε τη σειρά, μέχρι σήμερα, η τεχνολογία γενικώς και ειδικότερα στην τηλεόραση έχει κάνει άλματα. Πάντως, το ακριβότερο επεισόδιο αυτού εδώ του κύκλου είναι το 2ο, με τίτλο «Founder’s Mutation», επειδή χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς χώρους, λείψεις από γερανό και κάμερες με πιο εξειδικευμένο και ακριβό εξοπλισμό.

Για τον νέο κύκλο κατασκευάστηκαν δύο UFOs, όχι ακριβώς από πρόθεση… Το πρώτο ζύγιζε 4,5 τόνους αλλά δυο μέρες πριν το γύρισμα, τα καλώδια που τον κρατούσαν στον «αέρα» έσπασαν κι ο Δίσκος καταστράφηκε. Από θαύμα δε χτύπησε κανείς, παρότι την ίδια στιγμή γυριζόταν μια σκηνή ακριβώς δίπλα του.

 

Απ’ όταν το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις Κάννες κι έπειτα στο Comic-Con και στους μήνες που ακολούθησαν, ένιωσα ένα κύμα αγάπης να περιβάλλει τη σειρά. Τώρα πια, βέβαια, έχουμε δεχτεί και κάποια χτυπήματα κακής κριτικής, αλλά από την αρχή ήξερα ότι τα νέα επεισόδια δε θ’ άρεσαν σε όλους. Εγώ είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά μας σ’ αυτόν τον κύκλο και το πρώτο επεισόδιο βρίσκω ότι στήνει ένα ευρύ πεδίο, με άφθονη παράνοια και οδηγεί τη μυθολογία σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση.

Υπάρχει στο συρτάρι μου το σενάριο για μια τρίτη ταινία και, πραγματικά, όλοι έχουμε την όρεξη να κάνουμε περισσότερα επεισόδια για τη σειρά. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδέα τι θ’ ακολουθήσει. Θέλω μόνο να κάνουμε ψηλά νούμερα τηλεθέασης και μετά θα εξετάσουμε τις εναλλακτικές μας.

 

Θέλησα να τοποθετήσω τη σειρά στο σήμερα, τεχνολογικά, γεωπολιτικά κι επιστημονικά. Οι θεατές θα δουν πώς το πρώτο και το έκτο επεισόδιο λειτουργούν μαζί («My Struggle» και «My Struggle II»). Το έκτο είναι πραγματικά αιχμηρό. Εχει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει κανείς στην τηλεόραση. Θέλησα να φέρω το σόου σ’ αυτό που θα αποκαλούσε κανείς «ένα γενναίο νέο κόσμο.» Θα έλεγα ότι αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά στην πραγματικότητα ο στόχος μας ήταν πάντα το «τόσο τρομακτικό όσο είναι και πειστικό». Το «X-Files» δεν έχει θέση στον κόσμο των ακραίων πιθανοτήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα