5+3 λαμπάδες με άρωμα Τέχνης και ανθρωπιάς

5+3 λαμπάδες με άρωμα Τέχνης και ανθρωπιάς
Λαμπάδες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Paris Tavitian

Όμορφες ιδέες γεμάτες Τέχνη και ανθρωπιά που θα εκπλήξουν τους αγαπημένους σας.

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και μπορεί για κάποιους η αγορά λαμπάδας για τα βαφτιστήρια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να είναι λίγο τελευταία στιγμή – οι πιο οργανωτικοί βλέπετε έχουν προνοήσει για τις αγορές τους ήδη πριν το Σάββατο του Λαζάρου – όμως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε την έκπληξη.

Εμείς ψάξαμε και επιλέξαμε για εσάς πρωτότυπες και ως επί το πλείστον χειροποίητες λαμπάδες που ξεφεύγουν λίγο από τις συνηθισμένες. Λαμπάδες φτιαγμένες από εθελοντές φιλανθρωπικών οργανώσεων – που τα χρήματα για την αγορά τους ενισχύουν τους οργανισμούς αυτούς- αλλά και λαμπάδες – έργα τέχνης εμπνεόμενες από τις συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων της πρωτεύουσας.

Για καλό σκοπό…

Χαμόγελο του Παιδιού

Όμορφες πασχαλινές λαμπάδες και δώρα μπορείτε να βρείτε στο Χαμόγελο του Παιδιού είτε στο e-shop του οργανισμού είτε στο Πασχαλινό Smile Bazaar, το οποίο πραγματοποιείται στους χώρους του «Χαμόγελου» στην Αγία Παρασκευή έως τις 21 Απριλίου.

Εμείς ξεχωρίσαμε την πασχαλινή λαμπάδα σε οβάλ αρωματικό κερί με ντεκουπάζ με εικαστικό αερόστατο και δερματάκι. Η λαμπάδα είναι δημιουργία της ομάδας εθελοντών του Εργαστηρίου του Οργανισμού.

Η λαμπάδα είναι δημιουργία της ομάδας εθελοντών του Εργαστηρίου του Οργανισμού μας. Χαμόγελο του Παιδιού

Η σμίλη

Πολύ όμορφες και καλαίσθητες λαμπάδες μπορεί να βρει κάποιος στο Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. και η Κοιν.Σ.Επ. «η σμίλη», η οποία έχει ως αποστολή την προώθηση της απασχόλησης και της ένταξης των ατόμων με νοητική στέρηση στην αγορά εργασίας. Τις λαμπάδες μπορείτε να τις βρείτε είτε στο φετινό τους πασχαλινό bazaar- έως τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου (εκτός Σαββατοκύριακου) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Χαϊδάρι- είτε στο site της “σμίλης”.

Πολύ όμορφες και καλαίσθητες λαμπάδες μπορεί να βρει κάποιος στη «σμίλη». Σμίλη

Χώρος: Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α, Στρατηγού Σίμωνος Θεολόγου 11, Χαϊδάρι – Κάτω Αφαία. Τηλ: +30 210 2848733 / +30 210 5576620. Ε: [email protected].

Εστία

Μοναδικές λαμπάδες μπορούμε να βρούμε στην «Εστία – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» και να συμβάλλουμε στην κατάρριψη των στερεοτύπων και την εδραίωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

Στο site και στο πασχαλινό bazaar της «Εστίας», το οποίο και θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, θα βρούμε μοναδικές λαμπάδες, πασχαλινές συνθέσεις, ξύλινες και πάνινες δημιουργίες, τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια φτιαγμένα με πολλή αγάπη για όλους εμάς από δημιουργούς με νοητική στέρηση.

«Εστία», Σόνιας Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό, Ελλάδα. Τηλεφωνικό Κέντρο : 210-6713149. Ε: [email protected].

Και λίγη…τέχνη

Εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου

Στο Εθνικό θέατρο, ένας αυτοσχέδιος κόσμος ορθώνεται και διαλύεται κάθε βράδυ, αλλάζει από μέρα σε μέρα και τελικά χάνεται για πάντα. Κάθε παράσταση είναι κι ένα σύμπαν που ζωντανεύει προσωρινά. Χρησιμοποιώντας τα υλικά παλαιότερων παραστάσεων, εμπνεόμενοι από τις τεχνικές, την αισθητική και τους κόσμους που γεννιούνται καθημερινά στις σκηνές του, οι υπεύθυνοι δημιουργούν μοναδικά αντικείμενα, δώρα και αναμνηστικά.

Οι παρακάτω λαμπάδες είναι πραγματικά απίθανες.

Στο Εθνικό θέατρο, ένας αυτοσχέδιος κόσμος ορθώνεται και διαλύεται κάθε βράδυ, αλλάζει από μέρα σε μέρα και τελικά χάνεται για πάντα. Patroklos_Skafidas

Όλα αυτά καθώς και πολλά ακόμα (επιλεγμένα βιβλία, ξεχωριστά κοσμήματα, αντικείμενα design) θα τα βρείτε στα πωλητήριά του καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πωλητήρια Εθνικού Θεάτρου/Κτήριο Τσίλλερ/ 1ος όροφος Τετάρτη-Κυριακή 16:00-23:00/Κτήριο REX/ Ισόγειο Τετάρτη-Κυριακή 18:00-23:00/Ηλεκτρονικό κατάστημα

Cycladic Shop

Το Cycladic Shop κάνει πάντα τη διαφορά με μοναδικά δώρα εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Κεραμικά αυγά, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, χρηστικά και διακοσμητικά σκεύη, παιχνίδια και κοσμήματα, προσφέρουν πολλαπλές επιλογές δώρων για τις ημέρες του Πάσχα. Εμάς την προσοχή μας έκλεψε η λαμπάδα -κυκλαδίτικο ειδώλιο.

Μία κυκλαδική λαμπάδα Paris Tavitian

Αγοράστε τα δώρα σας στο Cycladic Shop ή online στο με αποστολή των αγορών σας στον χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε.

Μουσείο Μπενάκη

Το e-shop του Μουσείου Μπενάκη έχει πάντα όμορδα και ιδιαίτερα καλαίσθητα δώρα. Την προσοχή μας έκλεψε η λαμπάδα διακοσμημένη με καρφίτσα “ψαράκι” της Νίκης Ορφανού. Πρόκειται για χειροποίητη μοναδική δημιουργία.

Λαμπάδα διακοσμημένη με καρφίτσα "ψαράκι" της Νίκης Ορφανού Μουσείο Μπενάκη

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή μπορεί κάποιος να βρει πασχαλινά δώρα και λαμπάδες εμπνευσμένα από τη συλλογή του ιδρύματος.

Πασχαλινή λαμπάδα διακοσμημένη με στοιχεία από plexiglass εμνευσμένα από το γλυπτό του François-Xavier Lalanne «Ρινόκερος», 1978, Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδή

Αγαπημένη μας; Πασχαλινή λαμπάδα διακοσμημένη με στοιχεία από plexiglass εμπνευσμένα από το γλυπτό του François-Xavier Lalanne «Ρινόκερος», 1978, της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο artshop του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα βρείτε μεγάλη συλλογή από αριθμημένα έργα, εκτυπώσεις και αφίσες από τη συλλογή του Ιδρύματος, όπως και διαφορετικών ειδών διακοσμητικά: πορσελάνες, κεραμικά, πλεξιγκλάς και παιδικά διακοσμητικά.

Λαμπάδα με λουλούδι από πεπιεσμένο χαρτί Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αυτήν την περίοδο τα Πασχαλινά έχουν την τιμητική τους. Εξαιρετική η λαμπάδα με λουλούδι από πεπιεσμένο χαρτί της Enartists- Εύη Καραχλή/Νικόλ Παπακού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα