Περιήγηση στο Αχίλλειο, βαρκάδα στον Διρό από τον καναπέ σου

Περιήγηση στο Αχίλλειο, βαρκάδα στον Διρό από τον καναπέ σου
Σπήλαια Διρού ΝΜ

Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, λανσάρει ψηφιακές τρισδιάστατες ξεναγήσεις στα δυο εμβληματικά αξιοθέατα της Κέρκυρας και της Μάνης - Δωρεάν πρόσβαση για όλα τα σχολεία της χώρας.

Έχεις φανταστεί να μπορούσες ανά πάσα στιγμή να επισκεφτείς από τον χώρο σου ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία της Ελλάδας και να αντικρίσεις, ας πούμε, τον αριστουργηματικό πίνακα «Ο θρίαμβος του Αχιλλέα»; Δηλαδή, πώς θα ένιωθες αν μπορούσες να ξεναγηθείς, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, στην ιστορία της Στοάς των Σοφών περπατώντας στα «αυτοκρατορικά» μονοπάτια του Αχίλλειου στο Γαστούρι της Κέρκυρας;

Ή πώς θα αισθανόσουν, αλήθεια, αν με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούσες να βρεθείς σε μία βάρκα που σε οδηγεί από τη «Λίμνη των νεραϊδών» έως τον «Μεγάλο ωκεανό» στο σπήλαιο Διρού; Παρεμπιπτόντως, ήξερες ότι σ’ αυτά τα σπήλαια στη Μάνη (είναι παραπάνω από ένα) έχουν ανακαλυφθεί τα περισσότερα κόκκαλα ιπποπόταμων στην Ευρώπη;

Άσε την φαντασία, πιάσε το ποντίκι! Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής και ανάδειξης πολιτιστικών και ιστορικών χώρων, δίνει σήμερα τη δυνατότητα στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό να γνωρίσει τους εμβληματικούς χώρους του Αχίλλειου Μουσείου και των Σπηλαίων Διρού μέσα από το ψηφιακό εργαλείο των τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων (3D Virtual Tours).

Το Αχίλλειο Ανάκτορο στην Κέρκυρα
Παράλληλα, η ΕΤΑΔ, με γνώμονα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, θέτει
δωρεάν
το νέο αυτό πρόγραμμα τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων στη διάθεση του
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
, το οποίο στην διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε με πόρους της ΕΤΑΔ, έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη λειτουργία όλων των μουσείων παγκοσμίως λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μουσειακών Οργανισμών (ΝΕΜΟ) προκύπτει ότι το 70% των μουσειακών χώρων στην Ευρώπη παρέμειναν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του πανδημικού κύματος. Αυτό, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οδήγησε το 93% των μουσείων να στραφούν στη δημιουργία ψηφιακού υλικού που επιτρέπει την επαφή του κοινού με εκθέματα και χώρους χωρίς φυσική παρουσία.

Με αφορμή το λανσάρισμα των δυο ψηφιακών περιηγήσεων-ξεναγήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, δήλωσε: «Ως μία σύγχρονη και δυναμική Εταιρεία προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας στη νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η πανδημία σε διεθνές επίπεδο, αλλά και η τεχνολογία στη καθημερινή μας ζωή. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο της Εταιρείας όσο και των Επιχειρηματικών της Μονάδων με στόχο να αποκτήσουμε νέα σύγχρονα εργαλεία και να προσφέρουμε νέες δυνατότητες στο κοινό. Χάρη στην άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δημιουργήσαμε ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο, το οποίο και προσδοκούμε ότι θα ανοίξει νέους δρόμους, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού κεφαλαίου της Ελλάδας και στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πάρε μια πρόγευση από την ψηφιακή ξενάγηση στο Αχίλλειο, και στον Διρό.

Πληροφορίες και Κρατήσεις: Εισιτήρια για το ευρύ κοινό 5€, προπώληση εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version