Clarence Gilyard Jr: Πέθανε ο ηθοποιός του “Die Hard” και του “Top Gun”

Clarence Gilyard Jr: Πέθανε ο ηθοποιός του “Die Hard” και του “Top Gun”
Ο ηθοποιός Clarence Gilyard Jr ZUMA/VISUALHELLAS.GR

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά ασθένεια ο ηθοποιός Clarence Gilyard Jr, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στις ταινίες "Die Hard" και "Top Gun".

Πέθανε ο ηθοποιός Clarence Gilyard Jr, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στις ταινίες “Die Hard” ενσαρκώνοντας τον χάκερ υπολογιστών Theo αλλά και στην ταινία “Top Gun” όπου υποδύθηκε τον αξιωματικό πτήσης του ναυτικού Marcus “Sundown” Williams.

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή τη Δευτέρα (28/11) μέσω δήλωσης του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας (UNLV), όπου εργαζόταν ως αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών.

“Με βαθιά λύπη μοιράζομαι αυτά τα νέα”, είπε η Dean Nancy Uscher στη δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram. “Οι μαθητές του εμπνεύστηκαν βαθιά από αυτόν, όπως και όλοι όσοι τον γνώριζαν. Είχε πολλά εξαιρετικά ταλέντα και ήταν εξαιρετικά γνωστός στο πανεπιστήμιο λόγω της αφοσίωσής του στη διδασκαλία και των επαγγελματικών του επιτευγμάτων”, αναφέρεται.

Η πρόεδρος του UNLV, Heather Addison, θυμήθηκε τον Gilyard ως “φάρο φωτός και δύναμης για όλους γύρω του στο UNLV“.

Ο Clarence Gilyard Jr έλαβε τον πρώτο του ρόλο στην τηλεοπτική εκπομπή “Diffrent Strokes” το 1981, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1986, με το “Top Gun”, στο οποίο έπαιξε τον Sundown, έναν από τους κορυφαίους πιλότους μαχητικών.

Δύο χρόνια αργότερα, επιλέχτηκε για το ρόλο του Theo, του ειδικού υπολογιστών που βοηθά την τρομοκρατική ομάδα του Hans Gruber, στο θρίλερ “Die Hard”.

Παρά την επιτυχημένη καριέρα του στην υποκριτική, ο Gilyard εγκατέλειψε την υποκριτική το 2006 για να αρχίσει να διδάσκει στο UNLV και να σκηνοθετεί παραγωγές στο Θέατρο του Ωδείου της Νεβάδα του πανεπιστημίου, όπως αναφέρει το CNN.

“Είμαι προγραμματισμένος για να διδάξω. Και είμαι επαγγελματίας, αλλά το επάγγελμα πρέπει να τροφοδοτεί την τάξη. Είναι αυτό που διεγείρει τους χαρακτήρες μου επειδή είμαι σε επαφή με τις ζωές των ανθρώπων στον 21ο αιώνα”, είχε δηλώσει στο Las Vegas Review-Journal το 2017.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version