Διπλασιάζεται το εισιτήριο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διπλασιάζεται το  εισιτήριο στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο της Ακρόπολης Eurokinissi

Η αύξηση θα ισχύει κατά το θερινό εξάμηνο. Σε τελική ευθεία η απόδοση ποσοστού 30% στο ΥΠΠΟΑ, μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Ακριβαίνουν εντός των επόμενων μηνών τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης, το πιο δημοφιλές μουσείο της χώρας, με το διζωνικό σύστημα, όπως προκύπτει από τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά τη δημοσίευση με ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018) της υπ. αριθμ. 8983/18.12.2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης για την επικαιροποίηση των εισιτηρίων του Μουσείου, με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του. Το διζωνικό σύστημα έχει δοκιμαστεί ήδη από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενώ, δηλαδή, η τιμή για την είσοδο στο Μουσείο Ακροπόλεως μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 5 ευρώ (αρκετά οικονομικό για τους συμβολισμούς του, τη θέση και τα εκθέματά του),στο εξής, από 01/04 μέχρι 31/10,κατά το επτάμηνο της full θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο η τιμή θα διπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 10 ευρώ. 5 ευρώ θα είναι το μειωμένο εισιτήριο (το χειμερινό εξάμηνο θα παραμείνει 3 ευρώ).

Η σημαντική ωστόσο είδηση είναι ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των Μουσείων του Υπουργείου, που σε γενικές γραμμές θυμίζουν αραχνιασμένες εποχές του παρελθόντος .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα