Έκθεση ζωγραφικής με Déjà Vu κι ανατροπές από τον Σπύρο Μαντζαβίνο

Έκθεση ζωγραφικής με Déjà Vu κι ανατροπές από τον Σπύρο Μαντζαβίνο

Στα έργα προσεγγίζονται όλοι οι άχρονοι καθημερινοί ήρωες, απόγονοι "σημαντικών» εποχών"

«Ο άνθρωπος σε υπαρξιακή ανησυχία, αφήνει πίσω αυτό που γνωρίζει, που έχει δει και βιώσει. Εισέρχεται σε ανοίκειο περιβάλλον, αναγκασμένος να συνεχίσει σε όποια κατάσταση κι αν βρεθεί. Ψάχνει για νέους κώδικες, νέες διαδρομές και δομές αλλά κυρίως απαντήσεις με στόχο την επιβίωση. Φοβάται αλλά και μαγεύεται. Αποκαλύπτεται ως ηρωική και μοιραία μορφή». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη θεματική των έργων που παρουσιάζει στην έκθεσή του με τίτλο «Déjà Vu – Ανατροπή» στην Γκαλερί Χρυσόθεμις ο εικαστικός Σπύρος Μαντζαβίνος.

Στα έργα του προσεγγίζονται όλοι αυτοί οι άχρονοι καθημερινοί ήρωες, απόγονοι «σημαντικών» εποχών. Στη πορεία τους δρουν και ψάχνουν το νέο «πνεύμα». Και οι σκιές που τους αντιπροσωπεύουν γίνονται σύμβολα, φορτισμένες με τις ιστορικές τους αναφορές. Γίνονται σύγχρονα μοτίβα. Με καταγωγή τις μορφές της παράδοσης όπως τις μορφές των αγγείων, των πομπών, των βυζαντινών αγιογραφιών, τον καραγκιόζη.

«Το διακύβευμα μοιάζει υπαρξιακό σε μια κρίση συνολική. Σ’ ένα κόσμο υλικό που φωτίζεται από τις ιδέες μα και σε πνευματικό χώρο, σχεδόν ιερό. Όλα μοιάζουν να αλλάζουν – εξελίσσονται δημιουργώντας νέες αντιλήψεις» συνεχίζει ο ζωγράφος.

Ο Σπύρος Μαντζαβίνος, γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δασκάλους το Γιάννη Βαλαβανίδη, το Μιχάλη Μανουσάκη και τον Πάνο Χαραλάμπους. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. ‘Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, φεστιβάλ και events. Έχει εικονογραφήσει και σχεδιάσει έντυπα και αντικείμενα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πληροφορίες για την έκθεση

Γκαλερί Χρυσόθεμις (Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι, Τηλ.: 210 6811418)

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 11:00 - 14:00 & 19:00 - 21:00
Σάββατο: 11:00 - 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Έως 15 Μαΐου 2018.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: City Soul

ADVERTISING

SHARE: