Οργή Παναγιωταρέα για την Ελληνίδα δημοσιογράφο που αποκάλεσε ΠΓΔΜ, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

default image

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει άρθρο Ελληνίδας δημοσιογράφου των Sunday Times, η οποία αναφερόμενη στον τάφο της Αμφίπολης, έγραψε πως βρίσκεται "κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία". Τι απάντησε η εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα

Η δημοσιογράφος Α. Καρασάββα είναι ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times και αναφερόμενη στις ανασκαφές της Αμφίπολης και τα ευρήματων των οστών που βρέθηκαν εκεί λίγες μέρες νωρίτερα, έκανε λόγο για μια ανακάλυψη που συνέβη “372χλμ από την Αθήνα και κοντά στα σύνορα με την ‘Μακεδονία'”. Μια αναζήτηση σε παλαιότερα άρθρα της δημοσιογράφου, αποκαλύπτει πως το άρθρο αυτό δεν ήταν το πρώτο, στο οποίο η ΠΓΔΜ αναγραφόταν ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Η κυρία Καρασάββα έχει αναφερθεί και πάλι στο θέμα της Αμφίπολης, αλλά και στην διαμάχη των δύο χωρών με φόντο την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φυσικά η αναφορά αυτή στην εφημερίδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, με την δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα να απευθύνεται στη συνάδελφό της, της Sunday Times, σε έντονο τόνο και να της αναφέρει αν “αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορτάζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθέτει την Ελλάδα  – με ψευδείς ειδήσεις – διεθνώς;”.

Διάβασε όλο το κείμενο της κυρίας Παναγιωταρέα, όπως την ανάρτησε στο προφίλ της στο facebook:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα