Το Εθνικό Θέατρο σε ακριτικές περιοχές, μέσω του Καναλιού της Βουλής

Το Εθνικό Θέατρο σε ακριτικές περιοχές, μέσω του Καναλιού της Βουλής
Εθνικό Θέατρο-φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην Αμοργό, την Ικαρία, την Ορεστιάδα και τους Φούρνους έγινε το Σάββατο η απευθείας αναμετάδοση της παράσταση της πρώτης Κρατικής Σκηνής "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία".

Η δεύτερη απευθείας μετάδοση  παράστασης του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην Αμοργό, στην Ικαρία (Αγιο Κήρυκο, Μάραθο και Αγιο Δημήτρη στις Ράχες), στην Ορεστιάδα και στους Φούρνους. Οι θεατές των ακριτικών αυτών περιοχών κατέκλυσαν από νωρίς τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου παρακολούθησαν  την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς σε απευθείας σύνδεση από το Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».  Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση των μικρών παιδιών στις ακριτικές πόλεις, όπου στο μεγαλύτερο ποσοστό παρακολούθησε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Η προγραμματισμένη απευθείας παράσταση στους Παξούς δεν πραγματοποιήθηκε – ο χώρος διεξαγωγής ήταν ανοιχτός – λόγω καιρικών συνθηκών.

Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας θα είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα