Έξοδος: Η ατζέντα της εβδομάδας 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Έξοδος: Η ατζέντα της εβδομάδας 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου
Τελευταίο ραντεβού του μήνα στην Ταράτσα του Φοίβου MaDimitris

Λίγες αλλά καλές οι πολιτιστικές προτάσεις του 7ημέρου, για τους λίγους και καλούς που έχουν απομείνει αυγουστιάτικα στην Αθήνα.

Αύγουστος καταφθάνει –με μπόνους τον πολυήμερο καύσωνα– σηματοδοτώντας τις πιο ήσυχες βδομάδες του χρόνου για την πρωτεύουσα. Οι περισσότεροι λείπουν σε άδεια ή για οικογενειακές διακοπές, τα θεατρικά σχήματα και οι τραγουδιστές περιοδεύουν ανά την επικράτεια, οπότε μοιραία τα πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη θα είναι όλο και λιγότερα τις επόμενες μέρες. Ευτυχώς, κάποιοι δροσεροί πολιτιστικοί χώροι, που φιλοξενούν εκθέσεις, προβολές ή απλά προσφέρουν διέξοδο από την ανυπόφορη ζέστη, παραμένουν εν λειτουργία…

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Προβολή της ταινίας «Το μεροκάματο του τρόμου»

Πού: Θερινός «ΑΒ» (Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια)

Πότε: 21:30

Πόσο: Δωρεάν με προκράτηση εδώ

Τελευταία προβολή του 11ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, πριν την αυγουστιάτικη ανάπαυλα, με την κλασική δραματική περιπέτεια του Ανρί-Ζορζ Κλουζό, «Το μεροκάματο του τρόμου» (Le salaire de la peur, 1953). Και μάλιστα, με προβολή σε ένα εμβληματικό θερινό σινεμά της πόλης που ξαναλειτουργεί φέτος μετά από 30 χρόνια σιωπής. Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, η άκρως ρεαλιστική ταινία του Κλουζό παρακολουθεί τέσσερις άνδρες σε μια πάμφτωχη περιοχή της Νότιας Αμερικής, που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν δυο καμιόνια φορτωμένα με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φορτίο νιτρογλυκερίνης έναντι αδράς αμοιβής. Πρωταγωνιστούν οι Ιβ Μοντάν, Σαρλ Βανέλ, Φόλκο Λούλι, και Πέτερ βαν Έικ.

Τι: «Η Ταράτσα του Φοίβου» με δυο γκεστ

Πού: Άλσος, Πεδίον του Άρεως

Πότε: 20:45, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Πόσο: 15, 20, 25 και 30€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/alsos/i-taratsa-tou-foivou-summer-in-the-city

Πληροφορίες: 210-8831487, και 210-8227471

Συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κέντρο της πόλης ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Αλευράς, η Νεφέλη Φασούλη και οι υπόλοιποι μονιμάδες του πολυθεάματος «Summer in the City», που συνδυάζει μουσική και τραγούδια με κωμικά σκετς, διάδραση με το κοινό και μπόλικη τρέλα της στιγμής. Αυτή την Πέμπτη, την τελευταία του Ιουλίου, στην σκηνή του Άλσους φιλοξενούνται δυο πολύ αγαπητοί τραγουδοποιοί και εκπρόσωποι της εγχώριας εναλλακτικής ροκ: ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Στάθης Δρογώσης.

Ο Δημήτρης Πιατάς ως Ρωμιός της Πόλης στην μουσικοθεατρική παράσταση "Κάποτε στο Βόσπορο" DP

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο»

Πού: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Πότε: 21:15

Πόσο: 20€, μειωμένο 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/kapote-ston-vosporo/

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, με επίκεντρο το οργανωμένο πογκρόμ που υπέστησαν, μαζί με άλλες εθνικές μειονότητες της Πόλης, τον Σεπτέμβριο του 1955, ζωντανεύει μέσα από το θεατρικό έργο που έγραψε ο Άκης Δήμου. Με πρωτότυπη μουσική του Νίκου Κυπουργού, το «Κάποτε στο Βόσπορο» φέρει την σκηνοθετική και χορογραφική σφραγίδα της Σοφίας Σπυράτου, ενώ τα οικογενειακά δράματα και τα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα εκείνης της ταραγμένης περιόδου ζωντανεύουν επί σκηνής οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, κ.ά.


Τι: Προβολή της ταινίας «Οικογένεια Τένενμπαουμ»

Πού: Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν

Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/ParkYourCinema

Δίπλα στην θάλασσα είναι, πράσινο έχει, υπάρχει, λοιπόν, μια ελπίδα για υποψία δροσιάς, εκεί στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πάρτε μαζί εντομοαπωθητικό, θερμός , ψάθα ή στρωματάκι για άνετο άραγμα στο γκαζόν και κατεβείτε τέρμα Συγγρού για να παρακολουθήσετε την γλυκόπικρη οικογενειακή κωμωδία του Ουές Άντερσον, «Οικογένεια Τένενμπαουμ» (The Royal Tenenbaums, 2001). Με μια οσκαρική υποψηφιότητα για το πρωτότυπο σενάριο που έγραψαν ο Άντερσον και ο εκ των πρωταγωνιστών, Όουεν Ουίλσον, η ταινία καταπιάνεται με μια ιδιοσυγκρασιακή αμερικανική οικογένεια που ξανασμίγει. Πρωταγωνιστούν Τζιν Χάκμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μπεν Στίλερ, Αντζέλικα Χιούστον.

Δωρεάν προβολή της ταινίας "Ζωούπολη" στο ΚΠΙΣΝ ΖΡ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Προβολή ταινίας «Ζωούπολη»

Πού: Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν

Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/events/park-your-cinema-kids

Βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερου κινούμενου σχεδίου, η «Ζωούπολη» (Zootopia, 2016) είναι μια ταινία για παιδιά που, όμως, μπορεί να εκτιμηθεί δεόντως και από ενήλικες. Γιατί στην μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης συνυπάρχουν εξανθρωπισμένα ζώα κάθε είδους και συνομοταξίας που έχουν επαγγέλματα, χούγια και κοινωνικούς ρόλους που παραπέμπουν ευθέως σε μια σύγχρονη κοινωνία ανθρώπων -που δεν είναι και αγγελικά πλασμένη. Πρωταγωνιστεί η φιλόδοξη λαγουδίτσα Τζούντι Χοπς που όχι μόνο θέλει να γίνει αστυνομικός δίπλα σε θηριώδη άγρια ζώα, αλλά το έχει βάλει σκοπό να ξεσκεπάσει κι ένα μεγάλο σκάνδαλο, με την βοήθεια του επιτήδειου Νικ Ουάιλντ, μιας πονηρής αλεπούς, όνομα και πράμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τι: Έκθεση φωτογραφίας

Πού: Εθνική Βιβλιοθήκη στο ΚΠΙΣΝ

Πότε: Καθημερινά από 09:00

Πόσο: Δωρεάν

Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/AthensPhotoWorld

Με μια πολύ σημαντική έκθεση μπαίνει ο Αύγουστος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια έκθεση που προέρχεται από τις παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού διεθνούς διαγωνισμού φωτορεπορτάζ Athens Photo World 2021 και θα φιλοξενηθεί στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης έως τις 31 Αυγούστου. Η έκθεση, με τίτλο «As I Was Dying», περιλαμβάνει επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το ομώνυμο βιβλίο-λεύκωμα του Ιταλού Πάολο Πελεγκρίν. Ο καταξιωμένος φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Magnum απαθανατίζει στιγμές πόνου, αγώνα και δύναμης με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Ιαπωνία, Ινδονησία, Αφγανιστάν, Αλβανία, Αίγυπτος, Τυνησία, Λιβύη, Αιθιοπία, Λιβερία, Σουδάν, Ανγκόλα, Αϊτή, Κόσοβο, Κούβα, Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράκ, Βατικανό και Γαλλία, τόποι και άνθρωποι παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα συνταρακτικά ασπρόμαυρα κάδρα του Πελεγκρίν.

Φωτογραφία από την Βηρυτό του Πάολο Πελεγκρίν P.PELLEGRIN

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τι: Εικαστική έκθεση

Πού: Κήπος του Μεγάρου

Πότε: Καθημερινά 20:00-24:00 έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Πόσο: Δωρεάν

Πληροφορίες: https://www.megaron.gr/event/marginalia/

Η έκθεση «Marginalia», σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση, περιμένει καθημερινά τους επισκέπτες στον Κήπο του Μεγάρου από την δύση του ήλιου έως τα μεσάνυχτα, για να τους χαρίσει μια εναλλακτική πρόταση που κινείται στο περιθώριο των φετινών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία. Τα site specific έργα των καλλιτεχνών Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, Νίνας Παππά, Ηλία Μαμαλιόγκα και Σπύρου Βραχωρίτη είναι όλα νέες παραγωγές που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση, ενώ οι δύο περφόρμανς των Βραχωρίτη και Μαστρογιαννάκη έχουν βιντεοσκοπηθεί στον Κήπο και το Αίθριο του Μεγάρου. Ο επισκέπτης μπορεί να χαράξει τυχαίες διαδρομές στον χώρο της έκθεσης, ανάμεσα στα οκτώ σημεία του Κήπου όπου οι πέντε βιντεοεγκαταστάσεις των καλλιτεχνών προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες και μόνιτορ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version