Φεστιβάλ Αθηνών: Κινητοποίηση των εργαζόμενων την Τρίτη

Φεστιβάλ Αθηνών: Κινητοποίηση των εργαζόμενων την Τρίτη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου aefestival.gr

Οι εργαζόμενοι στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πραγματοποιούν την Τρίτη κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιείται την Τρίτη στις 12.00, με αίτημα τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, μετά «την αιφνιδιαστική ενημέρωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τη Διοίκηση, περί μη ανανέωσης των συμβάσεων τους» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έχουν τονίσει οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ στην ανακοίνωση τους «η ανανέωση αυτών των συμβάσεων αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που απασχολούνται επί χρόνια στην εταιρεία (ακόμη και από το 2002!) να βρίσκονται στον αέρα κάθε χρόνο μετά τη λήξη της φεστιβαλικής περιόδου».

Επίσης, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου «πραγματοποιεί εδώ και δύο χρόνια, και εν μέσω πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα (υπό τον τίτλο open plan), ενώ φέτος οι καλοκαιρινές του δράσεις διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες (Μάιο – Οκτώβριο, σε 6 χώρους εκδηλώσεων με 82 παραγωγές).

Η επέκταση των δραστηριοτήτων, που προβλέπεται και για το προσεχές έτος, έγινε με την εργασιακή επιβάρυνση του υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο αγόγγυστα ανταποκρίθηκε στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας του».

Στην κινητοποίηση στο ΥΠΠΟΑ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ζητώντας «άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τους 43 εργαζομένους του Ελληνικού Φεστιβάλ» αλλά και «εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους της Καμεράτα και άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που έχουν εκδικαστεί στους απολυμένους».

Σχετικά με την Καμεράτα, «οι εξαγγελίες του ΥΠΠΟΑ για μετάταξη σε άλλους οργανισμούς των μουσικών που συνεχίζουν να εργάζονται στην ορχήστρα και επαναπρόσληψη των απολυμένων μουσικών και διοικητικών υπαλλήλων, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά σε τελεσίδικο βαθμό, έχουν μείνει στο κενό» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΘΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα