Φοίβος Δεληβοριάς: Βαφτίζεται “όχλος” όποιος διατυπώνει το σοκ του από την απελευθέρωση Λιγνάδη

Φοίβος Δεληβοριάς: Βαφτίζεται “όχλος” όποιος διατυπώνει το σοκ του από την απελευθέρωση Λιγνάδη
Φοίβος Δεληβοριάς EUROKINISSI

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σχολίασε την αποφυλάκιση Λιγνάδη, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι πολλοί έχουν χαρακτηρίσει "όχλο" τους πολίτες και καλλιτέχνες που αντιδρούν. Η ανάρτησή του.

Την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων, αλλά και το πώς έχουν χαρακτηριστεί οι συνεχείς παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες από καλλιτέχνες και πολίτες, σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο γνωστός τραγουδοποιός εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται όχλος ο κόσμος που δικαιολογημένα αντιδρά στην αποφυλάκιση Λιγνάδη, ενώ δήλωσε πως οι νομικές εξηγήσεις για το πώς αφέθηκε ελεύθερος δεν παρηγορούν όσους πίστεψαν τα θύματα που μίλησαν για τους βιασμούς τους.

Όπως έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς:

“Επειδή εδώ και δύο μέρες, βαφτίζεται από συγκεκριμένους κύκλους «όχλος» όποιος διατυπώνει το σοκ του από την στιγμιαία απελευθέρωση Λιγνάδη αμέσως μετά την καταδίκη του, να σημειώσω πως δεν είδα κανέναν να ζητά κρεμάλες ή χημικό ευνουχισμό. Να εκτίσει ο ένοχος την ποινή που του επέβαλε το Δικαστήριο είδα να ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και αυτό βαφτίζουν απλά -και όχι επιστημονικά- «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Ωραία τα μαθήματα νομικής που εξηγούν τη δυνατότητά του ενόχου να είναι και καταδικασμένος και ελεύθερος (!) Δεν μας παρηγορούν όμως, τουλάχιστον όσους από μας πιστεύουν πως τα θύματα αυτής της ιστορίας άξιζε -μετά από όλο το ψυχικό σθένος να μιλήσουν για τους βιασμούς τους και την ελεεινή διαπόμπευση που υπέστησαν από τον γνωστό δικηγόρο- να δικαιωθούν. Μπορούμε να βιώσουμε την απελπισία του να είμαστε πολίτες μιας τέτοιας χώρας και χωρίς αυτοσχέδιους νομικούς και κατηχητές“.

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα