Η υπόθεση της δημοπρασίας 155 έργων Τέχνης της συλλογής Ιόλα στο Ραδιόφωνο 24/7

Η υπόθεση της δημοπρασίας 155 έργων Τέχνης της συλλογής Ιόλα στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον οίκο δημοπρασιών Sotheby's ζητώντας να αποσυρθούν αντικείμενα που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, μετά απ’ τις ληστρικές επιθέσεις στη έπαυλη Ιόλα. Η εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα" με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη ανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης

Το ποσό των 1.425.000 λιρών απέφερε η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s “Alexander Iolas” που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη,στο Λονδίνο με 155 έργα Τέχνης και πολύτιμα αντικείμενα από τις συλλογές του παγκοσμίου φήμης Έλληνα γκαλερίστα και συλλέκτη.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή δημοπρασία και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί η σημερινή εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στις 17.00 στο Ραδιόφωνο 24/7.

Στο σφυρί βγήκαν μεταξύ άλλων έργα των Πικάσο, Γούρχολ, Ματίς, Ντε Κίρικο, Ακριθάκη, γλυπτά του Τάκι, τιμαλφή, ασημικά, έπιπλα, συλλεκτικά αντικείμενα, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τη λεηλατημένη βίλα του Ιόλα στην Αγία Παρασκευή.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς τους Sotheby’s ζητώντας να αποσυρθούν απ΄τη δημοπρασία τα αντικείμενα που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, μετά απ’ τις ληστρικές επιθέσεις στη έπαυλη Ιόλα.

«Γνωρίζουμε ότι η Βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα έχει χαρακτηριστεί από το 1998 ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο, αλλά θεωρούμε ότι αυτό δεν σχετίζεται με τη δική μας δημοπρασία» σημειώνουν στην απάντησή τους οι Sotheby’s. «Επιπλέον –προσθέτουν-, έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία έχουν κλαπεί από τη Βίλα στο παρελθόν, αλλά ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s δεν θα διέθετε ποτέ κάποιο περιουσιακό στοιχείο για πώληση, σε περίπτωση που διατηρούσε οποιαδήποτε αμφιβολία αναφορικά με την προέλευσή του».

 Για την υπόθεση θα παρέμβουν σήμερα στις 17.00, στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέρα” στη συχνότητα του Ραδιοφώνου 24/7 ο δήμαρχος Αγ.Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα Νίκος Σταθούλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα