Ίαν Ράνκιν και Γκρέιαμ Σουίφτ στο News 24/7 για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ίαν Ράνκιν και Γκρέιαμ Σουίφτ στο News 24/7 για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποκλειστικές δηλώσεις των κορυφαίων Βρετανών συγγραφέων στο Ραδιόφωνο 24/7 και την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

«Θα χρειαστεί χρόνος για να χωνέψουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε αποκλειστικά, σε απευθείας επικοινωνία που είχαμε μαζί του, στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κορυφαίος πολυβραβευμένος σκωτσέζος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Ίαν Ράνκιν, χαρακτηρίζοντας «ενδιαφέρουσα την άνοδο των Εργατικών».

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τι ακριβώς σημαίνει το αποτέλεσμα των εκλογών» πρόσθεσε. «Τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα. Η κ. Μέι χρειάζεται τη χείρα βοηθείας των βουλευτών του βορειοϊρλανδέζικου Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) για να προωθήσει τη νέα νομοθεσία και τα σχέδιά της. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσα η αναζωπύρωση των Εργατικών, υπό έναν ηγέτη που θεωρείται ακροαριστερός, με νέους ψηφοφόρους 18 έως 25 ετών να τον υποστηρίζουν».

«Μήπως πρόκειται για το αποτέλεσμα του φαινομένου Μπέρνι Σάντερ; », αναρωτιέται ο μοναδικός αστυνομικός συγγραφέας που είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Εδιμβούργου. Οι καιροί είναι συγχυσμένοι και τέτοια είναι και τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα χρειαστεί χρόνος για να τα χωνέψουμε»,καταλήγει.

Εκεί που μέχρι χτες υπήρχε μια κυβέρνηση σήμερα υπάρχει ένας κενός χώρο», σχολιάζει ο βραβευμένος με Booker άγγλος συγγραφέας Γκρέιαμ Σουίφτ .«Η προκήρυξη του Δημοψηφίσματος για το Brexit, χωρίς οι βρετανοί πολίτες να το ζητήσουν, ήταν ένα λάθος. Το ίδιο αποδείχτηκε πως είναι και η προκήρυξη των εκλογών. Δύο λάθη που έγιναν από δύο πρωθυπουργούς των Tory», δήλωσε κατά την επικοινωνία μας ο βρετανός συγγραφέας, προσθέτοντας: « Σήμερα βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ό, τι προηγουμένως , μολονότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε ένα ενισχυμένο Εργατικό Κόμμα, μια ενισχυμένη αντιπολίτευση. Αλλά εκεί που μέχρι χτες υπήρχε μια κυβέρνηση σήμερα υπάρχει ένας κενός χώρος». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα