Κ. Μίχος στο Ραδιόφωνο 24/7: Γιατί οι εργαζόμενοι στο Πέραμα επιλέγουν τη ‘θυσία’

Κ. Μίχος στο Ραδιόφωνο 24/7: Γιατί οι εργαζόμενοι στο Πέραμα επιλέγουν τη ‘θυσία’

Ο γνωστός χορογράφος "διείσδυσε" στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου θα ανεβάσει την "Ιφιγένεια" με αφορμή τους ανθρώπους και εργαζόμενους της περιοχής και των ιστοριών τους

Μετά τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα πρώην κρατητήρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο κτήριο της Ασφαλιστικής και το Νοσοκομείο Σωτηρία, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος κάνει “απόβαση” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, κατοίκους της περιοχής και εργαζόμενους, και σπουδαστές του Πειραιά για να ανεβάσει μια διαφορετική “Ιφιγένεια”.

Ο γνωστός χορογράφος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7 το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε για τη νέα του παράσταση “Ιφιγένεια η εν…”, η οποία είναι η πρώτη που παίρνει άδεια να παρουσιαστεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

«Με ενδιαφέρει ο μονόλογος της Ιφιγένειας. Γιατί επιλέγει η Ιφιγένεια να θυσιαστεί. Γιατί κάποιος επιλέγει να πάει στη δουλειά του ενώ κινδυνεύει; Δεν το έχω απαντήσει, ελπίζω να σκεφτούν οι θεατές. Αν μπορούσα, θα τοποθετούσα μια πινακίδα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που θα ανέγραφε “Προσοχή: Εισέρχεστε σε τόπο θυσίας”» είπε ο κ. Μίχος.

Σχετικά με τον στόχο της παράστασής του ανέφερε: «Το εγχείρημά μου δεν είναι καταγγελτικό. Δεν κάνω σοσιαλιστικό ρεαλισμό και πιστεύω ότι μια παράσταση σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την τοποθεσία. Αυτό μου με ενδιαφέρει είναι να προσφέρω ένα έργο με νέες τεχνολογίες και αισθητικές για να δουν και να αναστοχαστούν οι κάτοικοι του Περάματος τις καταστάσεις που βιώνουν. Όσοι περιμένουν να δουν δράματα, αναπαραστάσεις ατυχημάτων και εξομολογήσεις, θα απογοητευθούν.» συνέχισε.

«Στην παράσταση συμμετέχουν παιδιά από μία σχολή Χορού στο Πέραμα, μαθητές από ένα σχολείο του Γέρακα, φίλοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και χορογράφοι που θα περπατούν και θα συνομιλούν με τον κόσμο καθώς και η Φιλαρμονική του Πειραιά.» συμπλήρωσε.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Κυριακή 25 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και αξίζει να σημειωθεί ότι τα δελτία ελεύθερης εισόδου εξαντλήθηκαν από την πρώτη ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα