Κατερίνα Ευαγγελάτου: Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών για άλλα τρία χρόνια

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών για άλλα τρία χρόνια
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου Ιωάννα Χατζηανδρέου

Ανανεώθηκε η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών για την επόμενη τριετία.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και την επόμενη τριετία – μέχρι το 2025 δηλαδή- σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Ευαγγελάτου δημοσιεύτηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνήσεως και έρχεται έναν μήνα μετά τη λήξη της θητείας της -στις 31 Αυγουστου του 2022- και ενώ το Φεστιβάλ έμεινε για έναν ολόκληρο μήνα μετέωρο και ακέφαλο.

Η ανανέωση της θητείας της κ. Ευαγγελάτου ήταν αναμενόμενη και αποτέλεσε ουκ ολίγες φορές το επίκεντρο συζητήσεων το καλοκαίρι, καθώς από τα τρία χρόνια της θητείας της, τα δύο τα έφερε εις πέρας σε καθεστώς πανδημίας. Την περιμένει πολλή και άμεση δουλειά, καθώς ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το Open Call για τις νέες καλλιτεχνικές προτάσεις που αφορούν τις παραστάσεις του 2023.

Να σημειώθεί, πως το υπουργείο Πολιτιμού προχώρησε σε απευθείας ανάθεση – ανανέωση της θητείας της κ. Ευαγγελάτου και δεν προέβη στην προκήρυξη διαγωνισμού, όπως έχει δεσμευτεί κατά καιρούς για όλους τους εποπτευόμενους φορείς. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και τελευταία στην περίπτωση της Εθνικής Πινακοθήκης που η νέα της καλλιτεχνική διευθύντρια, Συραγώ Τσιάρα, ορίστηκε με απευθείας ανάθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version