Κλείνει το Καπνεργοστάσιο λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Κλείνει το Καπνεργοστάσιο λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη
Καπνεργοστάσιον ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) έχει ήδη ανακοινώσει πως η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη,

Κλειστό θα παραμείνει για τρεις μέρες το Καπνεργοστάσιο και η έκθεση “Portals | Πύλη” που φιλοξενεί προκειμένου να προστατευθούν επισκέπτες και εργαζόμενοι από τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αττική στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός ΝΕΟΝ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης 4/8 στα social media πως: «Ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για αποφυγή μετακινήσεων και παραμονή στα σπίτια λόγω της επιβλαβούς για την υγεία κατάστασης του αέρα στο λεκανοπέδιο, η έκθεση Portals | Πύλη θα παραμείνει κλειστή από σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Η σκέψη μας είναι με όσους δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες μέρες».

Σημειώστε πως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) έχει ήδη ανακοινώσει πως η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη, όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5, δηλαδή τα λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Και τονίζει: «Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version