Κουντουρά: Δεν δικαιολογείται η στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους το Μεγάλο Σάββατο

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά EUROKINISSI

Την αντίθεσή της στην 4ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού

«Η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), το Μεγάλο Σάββατο (07/04), χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δεν δικαιολογείται ως προς την ημέρα και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και δυσφημεί την εικόνα της χώρας στο πολύ δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου διεθνώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Έλενα Κουντουρά.

"Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κλειστά μουσεία ειδικά σε μία ημέρα που το ωράριο λειτουργίας είναι ήδη περιορισμένο εν όψει της αργίας του Πάσχα δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν. Θα παρακαλούσα τους εκπροσώπους της ΠΕΦΥΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πλήγμα στην εικόνα της χωράς στο εξωτερικό. Όπως ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση, έτσι και ο πολιτισμός και η ιστορία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πεδίο αντιπαραθέσεων, γιατί είναι τα σημαντικότερα αγαθά της Ελλάδας.», καταλήγει η ανακοίνωση της κας Κουντουρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστά το Μ. Σάββατο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

ADVERTISING

SHARE: