Κυριακή 21 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 21 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κυριακή 21 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Χορού στον Σταύρο Νιάρχο 123RF

Παγκόσμια Ημέρα Χορού από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Λυρική Σκηνή με έναν ολοήμερο μαραθώνιο χορευτικών εκδηλώσεων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2019, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλούν το κοινό την Κυριακή 21/04 σε μια ολοήμερη γιορτή αφιερωμένη στον χορό.

Ανοιχτά μαθήματα και επιδείξεις μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, σάλσα, φλαμένκο, τανγκό, καποέιρα, αλλά και ελληνικών παραδοσιακών χορών, battles ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, προβολές, αυτοσχεδιασμοί και παρουσιάσεις από ομάδες χορού θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία στο ΚΠΙΣΝ από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, σε έναν μαραθώνιο χορευτικών εκδηλώσεων.

Η μέρα κορυφώνεται με την παρουσίαση, από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του τριπτύχου χορού από τη Ρωσία με αγάπη που περιλαμβάνει τρία μπαλέτα του πρωτοπόρου συνθέτη Ίγκορ Στραβίνσκι (1882-1971), στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά, ένα μεγάλο disco πάρτι στην Αγορά που θα ξεκινήσει στις 21.30 με τον DJ Constantin.

*Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Η είσοδος για όλες τις δράσεις της ημέρας θα είναι ελεύθερη, εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση Από τη Ρωσία με αγάπη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version