Μάνος Λοΐζος: 37 χρόνια από τον θάνατό του - Η ιστορική συναυλία στο ΟΑΚΑ

Μάνος Λοΐζος: 37 χρόνια από τον θάνατό του - Η ιστορική συναυλία στο ΟΑΚΑ
FACEBOOK/@MANOSLOIZOSOFFICIAL

Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου και Καλατζής τραγούδησαν σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, τρία χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

Ο Μάνος Λοίζος σφράγισε με τη μουσική του μια ολόκληρη γενιά κι έμεινε στην Ιστορία.

Τα τραγούδια του ακούγονται ακόμα απο τα χείλη επαγγελματιών τραγουδιστών αλλά και από έφηβους που με μια κιθάρα τραγουδούν σε παρέες το "Τίποτα δεν πάει χαμένο", "Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει", το "Ακορνετόν" και άλλα.

Το όνομά του ταυτίστηκε με τον αντιδικτατορικό αγώνα ενώ τη νύχτα του Πολυτεχνείου συνελήφθη στο σπίτι του και κρατήθηκε για περίπου 10 ημέρες.

Ο Μάνος Λοΐζος πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στη Μόσχα, μετά από δύο εγκεφαλικά επεισόδια.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 1985 το Ολυμπιακό Στάδιο κατακλύστηκε από θεατές που παρακολούθησαν την συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη.

Συντελεστές δεν ήταν άλλοι από τραγουδιστές που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και συνεργάστηκαν στενά μαζί του.

Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Καλατζής και Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν μαζί στη σκηνή και τραγούδhσαν - μαζί με δεκάδες χιλιάδες θεατές - τα τραγούδια που οι ίδιοι ερμήνευσαν πρώτοι.

"Κι αν είμαι ροκ", "Ο δρόμος", "Έχω έναν καφενέ", "Σ' ακολουθώ", "Μη με ρωτάς", "Ο γέρο νέγρο Τζιμ" και "Καλημέρα ήλιε" ήταν μόνο μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν εκείνη τη βραδιά σε μια συναυλία που κράτησε 3,5 ώρες και "πλημμύρισε" το στάδιο με συγκίνηση.

Δείτε απόσπασμα από την ιστορική συναυλία στο ΟΑΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσική
SHARE: