200 εκατ. δολάρια στον λογαριασμό του Τζάστιν Μπίμπερ – Η “χρυσή” συμφωνία για τα τραγούδια του

200 εκατ. δολάρια στον λογαριασμό του Τζάστιν Μπίμπερ – Η “χρυσή” συμφωνία για τα τραγούδια του
Ο Τζάστιν Μπίμπερ με τη σύζυγο του Χέιλι Μπόλντουϊν, τον Γενάρη του 2020. Ο 27χρονος έχει μιλήσει δημοσίως για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε -και τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε. Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Τζάστιν Μπίμπερ πούλησε τα εκδοτικά και μουσικά δικαιώματα της δισκογραφίας του στην εταιρεία Hipgnosis Songs Capital και έγινε πλουσιότερος κατά 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η μεγαλύτερη τέτοιου είδους συμφωνία στην ιστορία της γενιάς του! Ο 28χρονος Τζάστιν Μπίμπερ έγινε πλουσιότερος κατά 300 εκατομμύρια δολάρια – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου – πουλώντας τα εκδοτικά δικαιώματα 290 κομματιών του, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του ως δημιουργός, τα δικαιώματα των ηχογραφήσεών του, ακόμη και τα συγγενικά δικαιώματα της μουσικής του.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Hipgnosis Songs Capital φυσικά δεν αποκαλύπτονται στον Τύπο, αλλά η Wall Street Journal είχε αναφέρει αρχικά τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία θα ανέλθει σε ποσό της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα ο Φιλ Κόλινς των Genesis πούλησε τα διακαιώματα και τις ηχογραφήσεις του για 300 εκατομμύρια δολάρια και οι Pink Floyd για 400 εκατομμύρια λίρες. Το 2022, η Hipgnosis Songs Capital αγόρασε τα δικαιώματα του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ καταβάλλοντας ποσό λίγο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Χρυσές” συμφωνίες για τη μουσική διάσημων ονομάτων

O Τζάστιν Μπίμπερ AP

Σε ένα παράλληλο σύμπαν πολλές είναι οι συμφωνίες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της διαχείρισης των μουσικών καταλόγων μεγάλων καλλιτεχνών.

Η Universal Music έχει αγοράσει τα δικαιώματα ολόκληρης της δισκογραφίας του Bob Dylan και σύμφωνα με τους Times η τιμή πρέπει να ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Ο Bruce Springsteen πούλησε τις περισσότερες ηχογραφήσεις του και τα δικαιώματα δημοσίευσης του καλλιτεχνικού του έργου (20 άλμπουμ) στη Sony, με αντίτιμο που φέρεται σύμφωνα με το Billboard να ανέρχεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η Warner (WCM) απέκτησε τα δικαιώματα δημοσίευσης του τεράστιου και απαράμιλλου καταλόγου τραγουδιών του David Bowie. σε μία συμφωνία 250 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Variety. Η θρυλική “γιαγιά» της ροκ Tina Turner πούλησε τον Οκτώβριο του 2021 τα δικαιώματα των τραγουδιών της στην εταιρεία BMG με πηγές από τη μουσική βιομηχανία που επικαλείται το ΒΒC να εκτιμούν ότι η συμφωνία ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα