Αμάντα Γεωργιάδη: Από γιατρός σε μονάδα COVID, στη Eurovision

Αμάντα Γεωργιάδη: Από γιατρός σε μονάδα COVID, στη Eurovision
Η Αμάντα Γεωργιάδη youtube printscreen (Kill The Lonely)

Η 24χρονη ομογενής από τη Νορβηγία μίλησε για την πορεία της στη μουσική και την αγάπη της για την Ελλάδα. Οι σπουδές στην ιατρική και η πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο COVID.

Η 24χρονη ομογενής από τη Νορβηγία Αμάντα Γεωργιάδη (Tenfjord) θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάϊο στο Τορίνο.

Η ανακοίνωση του ονόματος της Αμάντα έγινε από την Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ρότερνταμ τον περασμένο Μάϊο, επαναφέροντας τη χώρα μας στο δρόμο των επιτυχιών μετά από χρόνια.

Η Αμάντα Γεωργιάδη μίλησε στην ΕΡΤ για την επαφή της με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, καθώς και ότι ξεκίνησε να γράφει η ίδια τα τραγούδια της από την ηλικία των 16 ετών.

Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στην ιατρική, τις οποίες και ολοκλήρωσε κάνοντας αυτόν τον καιρό την πρακτική της σε νοσοκομείο COVID στη Νορβηγία.

Όπως δήλωσε, της αρέσει πολύ να ερμηνεύει τα δικά της τραγούδια της, όπως είναι και αυτό που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision τον προσεχή Μάϊο.

Αμάντα Γεωργιάδη: Η πορεία της μέχρι τη Eurovision

Η 24χρονή Αμάντα Γεωργιάδη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία συνεχίζει να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, καθώς η οικογένεια της διατηρεί σπίτι στην περιοχή. Στην ηλικία των 3, οι γονείς της αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας.

Εκεί και σε ηλικία 5 ετών η Αμάντα ξεκινάει μαθήματα πιάνου και ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια.

Στα 18 της ξεκινάει σπουδές στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα παίρνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Εκεί είναι που την ανακαλύπτει και η δισκογραφική εταιρία “Propeller Records”.

Κυκλοφορεί τον πρώτο της EP, “First impression” με το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, από την πόλη από την οποία μεγάλωσε και αποσπά εξαιρετικές κριτικές.

Το δεύτερο EP της περιλαμβάνει το τραγούδι “Then I fell in love” το οποίο και γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας.

Το 2020 το Netflix συμπεριλαμβάνει το τραγούδι της “Troubled Water” στην σειρά “Spinning out”.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, η Αμάντα Γεωργιάδη έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show του κρατικού NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”.

Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το “Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το “Eurosonic” στην Ολλανδία.

Το 2020 ανακοινώθηκε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Το 2017 της απονεμήθηκε ένα από τα “role model awards” στο by:Larm, το σημαντικότερο φεστιβάλ και συνέδριο νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της νορβηγικής ποπ μουσικής. Μόλις 21 ετών, κέρδισε την προσοχή με μια σειρά από singles αλλά και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora). Έδωσε ζωντανές συναυλίες τόσο στην Νορβηγία, αλλά και στο εξωτερικό, Λονδίνο Στοκχόλμη κ.α.

Το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στη σκηνή της Eurovision τον προσεχή Μάϊο η Αμάντα, θα γίνει γνωστό αργότερα, με τη δημοσιοποίηση του επίσημου video clip.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα