Δώρος Δημοσθένους: “Φλερτ με τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ δεν γίνεται”

Δώρος Δημοσθένους: “Φλερτ με τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ δεν γίνεται”
Ο Δώρος Δημοσθένους Papadakis press

Για τον έρωτα τον μεγάλο, που εξασφαλίζει άλλοθι στην απελπισία μιλά ο Δώρος Δημοσθένους στο NEWS 24/7 λίγο πριν από τη παράσταση "L.O.V.E.”.

Μια παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα – τον έρωτα τον υπέρτατο αλλά και τον δύσκολο, αυτόν που μεταμορφώνει και δίνει φτερά, αλλά και αυτόν που προδίδεται και γίνεται τραγούδι. Ο Δώρος Δημοσθένους αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα να καλύψει τα πολλά πρόσωπα του έρωτα με το ταλέντο, το μπρίο και τη δυνατότητά του να μεταμορφώνεται. Όλα αυτά θα συμβούν στην παράσταση “L.O.V.E.” που “θα ταξιδέψει τον έρωτα στο χρόνο και στον κόσμο”, στην Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Ο Δώρος Δημοσθένους θα ερμηνεύσει ένα ρεπερτόριο που διατρέχει τις εποχές, τα είδη, τους ρυθμούς και τους τόπους, ξεκινώντας με “artistic mood” από τον Γιαννίδη και τον Μουζάκη και φτάνοντας στον Χατζιδάκι και στον Θεοδωράκη . Στο δεύτερο μέρος, με πιο χορευτική διάθεση, θα “λικνιστούμε” ερωτικά με τα διάσημα τραγούδια των Elvis Presley, Tom Jones, Simon & Garfunkel, Dusty Springfield, Queen, αλλά και των Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού.

Μαζί με την εκρηκτική του τετραμελή μπάντα, μας υπόσχονται πολλές ανεβαστικές εκπλήξεις όπως συνηθίζει να κάνει σε όλες τις εμφανίσεις του.

Ο Δώρος Δημοσθένους μίλησε στο NEWS 24/7 για τον έρωτα λίγες ημέρες πριν να ανέβει στη σκηνή, με το κοινό του Κήπου καθισμένο χαλαρά στο γκαζόν για να τον απολαύσει.

Ο Δώρος Δημοσθένους Promo photo

Ερωτικά τραγούδια που στα πάρτι περιμέναμε να μπουν για να τα χορέψουμε αγκαλιασμένοι με το ταίρι μας

Τι θα ακούσουμε στην παράσταση “L.O.V.E.” που θα φιλοξενηθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής;

Η πρόθεση είναι αγαπησιάρικη. Στην παράσταση με τίτλο “L.O.V.E.” θα ακούσουμε γνωστές μελωδίες που ευφραίνουν την ψυχή και την καρδιά μας. Θα είναι ένα ταξίδι 2 ωρών με τραγούδια που αγαπήσαμε.

Θα πω τραγούδια σταθμούς για μένα, ερωτικά, που στα πάρτι τα περιμέναμε για να χορέψουμε αγκαλιασμένοι με το ταίρι μας, αλλά και κάποια που έχουν μια συγκινησιακή φόρτιση.

Ποιο είναι το δικό σας Top 5 ερωτικών τραγουδιών όλων των εποχών;

  1. Without you – Harry Nilsson
  2. She – Elvis Costello
  3. Killing me softly – Roberta Flack
  4. Αναπνοή μου – Γιώργος Μουζάκης
  5. Επειδή σ αγαπώ – Γιάννης Πάριος

Ο κόσμος συσχετίζεται για κάποια δευτερόλεπτα online και βιάζεται να ολοκληρώσει και να πάει παρακάτω. Αυτό τον κάνει να μην ευχαριστιέται με τίποτα στην τελική.

Μια αγαπημένη iconic κινηματογραφική σκηνή αγάπης/έρωτα που σας συγκινεί (και γιατί);

Όλες οι σκηνές από το “Love Story” με την Ali Macgrow και τον Ryan O’Neal όταν μαθαίνουν πως της απομένει λίγος χρόνος ζωής. (Στην υπόθεση της ταινίας “Love Story” του 1970 – σε σκηνοθεσία Άρθουρ Χίλερ – ο γόνος μιας πλούσιας οικογένειας και φοιτητής του Χάρβαρντ ερωτεύεται μια απλή, αλλά δυναμική κοπέλα. Την παντρεύεται σε πείσμα της οικογένειάς του, αλλά η ευτυχία τους δεν θα κρατήσει πολύ).

Ο Δώρος Δημοσθένους Papadakis press

Πόσο δυσκόλεψαν τα ζητήματα της καρδιάς μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας;

Και όχι μόνο της πανδημίας, αλλά και τώρα με τον πόλεμο και η όλη την καταστροφολογία των ειδήσεων. Ο εγκλεισμός μάς επηρέασε σε ψυχολογικό επίπεδο. Η επικοινωνία χάθηκε. Επιφυλακτικότητα στις επαφές, φλερτ με τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ. Η εικονική πραγματικότητα έγινε η δεύτερη μας φύση. Παρ όλα αυτά ο κόσμος τώρα θέλει να ξεσκάσει και να καλύψει το κενό αυτό, αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματα του.

Υπάρχει ρομαντικός έρωτας στα χρόνια των dating “εφαρμογών”; Βλέπετε διαφορές στον τρόπο που συσχετίζεται ο κόσμος;

Δεν νομίζω οι εύκολες λύσεις να σχετίζονται με τον ρομαντικό έρωτα. Εύκολο και εκ του ασφαλούς φλερτ με πλειάδα ανθρώπων που κλείνεις εικονικά ραντεβού χωρίς να γνωρίζεις τον άλλο δια ζώσης; Ο κόσμος συσχετίζεται για κάποια δευτερόλεπτα και βιάζεται να ολοκληρώσει και να πάει παρακάτω. Αυτό τον κάνει να μην ευχαριστιέται με τίποτα στην τελική.

“Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, ένα μεγάλο έρωτα για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που τον κυριεύουν”, έλεγε ο Άλμπερτ Καμύ… Πόσο μάλλον σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ακόμα κι αυτό το στερούμαστε.

Ο έρωτας ως αντίδοτο σε … (πώς θα συμπληρώνατε την πρόταση);

Ο έρωτας ως αντίδοτο στη μοναξιά και στην απελπισία, στην υπέρ καταναλωτική εποχή που ζούμε. Χωρίς να σημαίνει και υγιής έρωτας.

Στη δική σας ζωή ο έρωτας υπήρξε καταλυτικός;

Ο Έρωτας είναι μια κατάσταση κατά την οποία βιώνεις μια αλλαγή. Έχεις κάτι να περιμένεις με ανυπομονησία ο χρόνος είναι διαφορετικός η σκέψη αλλάζει οι αισθήσεις γίνονται πιο έντονες. Τον έχω νιώσει και απ’ την καλή πλευρά κι από την ανάποδη. Σίγουρα είναι καταλύτης στο να βγουν όλες οι πλευρές προς τα έξω.

Κάθε σας παράσταση έχει τελείως διαφορετικό κόνσεπτ από την προηγούμενη. Είναι μία εσωτερική ανάγκη για “ανανέωση” οπτικής;

Ναι, είναι η ανάγκη να προσεγγίσω την μουσική σε ένα μεγάλο εύρος της.

Μια φράση ή δραστηριότητα που σας κάνει να ξεπερνάτε κάθε “δύσκολη” μέρα και σας δίνει αισιοδοξία!

Μια βουτιά στην θάλασσα σίγουρα μου καθαρίζει το μυαλό τώρα που είναι και καλοκαίρι. Η φράση που συνήθως χρησιμοποιώ στις δυσκολίες είναι “μπόρα είναι θα περάσει.

‘Εχω νιώσει τον έρωτα και από την καλή πλευρά και από την ανάποδη. Σίγουρα είναι καταλύτης στο να βγουν όλες οι πλευρές μας προς τα έξω.

Επόμενα σχέδια και συνεργασίες που θα θέλατε να ευοδωθούν;

Τα προσεχώς επόμενα σχέδια μου είναι η έκδοση ενός κύκλου τραγουδιών σε στίχους της Ελένης Φωτάκη που θαυμάζω απεριόριστα πάνω σε δίκη μου μουσική. Οι συνεργασίες που θα ήθελα να ευοδωθούν κάποια στιγμή είναι με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Μανώλη Λιδάκη.

Info: Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, 21:00. Γενική είσοδος €15. Εισιτήρια: megaron.gr, Φιλική Συμμετοχή Ραία – Μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης πιάνο, ενορχηστρώσεις, Βασίλης Δρογκάρης ακορντεόν, Βασίλης Ραψανιώτης βιολί, Σωτήρης Καστάνης κιθάρες, Ηλίας Λάκκας ηχοληψία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα