Έφτασε η βραδιά που περιμέναμε – Αγγελάκας και Παυλίδης ροκάρουν στο Release Athens 2022

Έφτασε η βραδιά που περιμέναμε – Αγγελάκας και Παυλίδης ροκάρουν στο Release Athens 2022
Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης Αγγελάκας / Papadakis Press - Παυλίδης / GIANNIS NEGRIS

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Release Athens 2022 και παίζουν παλιά αγαπημένα, αλλά και νέα κομμάτια από τα πρόσφατα άλμπουμ τους!

Η βραδιά που όλοι περιμέναμε έφτασε και στην Πλατεία Νερού θα συναντηθούν δύο ιστορικά “κεφάλαια” της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του Release Athens 2022 το Σάββατο 25 Ιουνίου, με πιστούς συνοδοιπόρους τα συγκροτήματά τους – 100°C και Hotel Alaska αντίστοιχα.

Τα τραγούδια και των δύο υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την ελληνική ροκ και οι θαυμαστές τους είναι σήμερα διπλά χαρούμενοι. Εκτός από όλους τους άλλους λόγους που δεν πρέπει να χάσουν αυτή τη συναυλία, Αγγελάκας και Παυλίδης θα ερμηνεύσουν κομμάτια από τους πιο πρόσφατους δίσκους τους. Το σαρκαστικό “Έχω κέφια” του Αγγελάκα και το “Το Μαύρο Κουτί” του Παύλου Παυλίδη, θα ακουστούν δυνατά σε μία μοναδική βραδιά με πρωταγωνιστή την ελληνική ροκ μουσική.

Γιάννης Αγγελάκας – “Περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας”


Τα τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα, τόσο εκείνα με τις Τρύπες όσο και αυτά της προσωπικής του δισκογραφίας, τον τοποθετούν αναμφισβήτητα ανάμεσα στους κορυφαίους δημιουργούς που ανέδειξε η εγχώρια σκηνή.

Πάντα επίκαιρος και ανήσυχος, διατηρώντας ανέπαφη τη δημιουργικότητά του και με φανερή διάθεση πειραματισμού, ο Γιάννης συνεχίζει απτόητος την πορεία του, όλα αυτά τα χρόνια. Το νέο του album μαζί με τους 100°C, με τίτλο “Έχω Κέφια”, κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου, ενώ το πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε είναι το εξαιρετικό “Ακόμα Περπατάω”, που ήδη ακούγεται πολύ.

Ο Γιάννης Αγγελάκας σχολίασε το νέο του άλμπουμ, “Έχω κέφια” λέγοντας: “Και πως αλλιώς θα μπορούσα να ονομάσω έναν δίσκο που η ηχογράφησή του ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία και τις εύφορες καραντίνες της και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και με μια ακόμα πυρηνική απειλή να πλανιέται χαρμόσυνη πάνω απ’ τα κεφάλια μας; Και τέλος πάντων εγώ κι οι συνεργάτες μου, σαν χαρούμενοι, περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και κοινωνικής ειρήνης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον δίσκο μας; Την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τραγουδάμε…Καλή σας διασκέδαση”.

Μαζί του στη σκηνή του Release θα είναι οι 100°C, που αποτελούνται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα και τα δύο νέα μέλη της παρέας ο Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι. Την επιμέλεια του ήχου έχουν ο Γιώργος Ταχτσίδης και ο Μίμης Κωνσταντινίδης.

Παύλος Παυλίδης και ένα “Μαύρο Κουτί”

Ο Παύλος Παυλίδης είναι υπεύθυνος για μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής, είτε μιλάμε για την πορεία του με τα Ξύλινα Σπαθιά, είτε για τη σπουδαία σόλο καριέρα του που ξεκίνησε σχεδόν 20 χρόνια πριν. Χαρισματικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Παυλίδης έχει αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο στην “υπόθεση” ελληνικό ροκ, με ένα πολύ προσωπικό ύφος που καθόρισε την εγχώρια μουσική όσο ελάχιστοι συνοδοιπόροι του.

Ο Παύλος Παυλίδης Giannis Negris

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το music video για το τραγούδι “Το Φάντασμα της Εθνικής Οδού”, από το album του “Το Μαύρο Κουτί”, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σαρρή.

Ο ίδιος ο Παύλος Παυλίδης είχε εξηγήσει: “Το “Φάντασμα” ξεκίνησε από μια σειρά ακόρντων που έπαιζα πάντα ασυναίσθητα στα soundcheck των συναυλιών απλά για να δοκιμάσω τον ήχο της κιθάρας. Χωρίς να το καταλάβω και πολύ, κατέληξε να γίνει τραγούδι. Ταξιδεύοντας τα τελευταία 30 χρόνια στην Εθνική Οδό και έχοντας καμιά φορά την αίσθηση ότι είμαι περισσότερο συνάδελφος με τους επαγγελματίες οδηγούς παρά με τους καλλιτέχνες, προέκυψαν οι στίχοι.

Οδηγώντας λοιπόν, έχω δει ελαιώνες να μεγαλώνουν, αμυγδαλεώνες να εμφανίζονται και να αλλάζουν το τοπίο, κτίρια να καταρρέουν μέσα στο χρόνο. Έχω πει στον εαυτό μου κάποιες φορές “άραγε σε ποιόν ανήκει εκείνη η τεράστια άγρια Λεύκα” και η φωνή μέσα μου απαντούσε “Σε όποιον την αγαπάει, σε όποιον απολαμβάνει την ομορφιά της έτσι όπως αλλάζει μέσα στις εποχές”. Και κάποιες βραδιές ταξιδεύοντας επί ώρες μόνος, μου φάνηκε πως είδα τον εαυτό μου να περπατάει στην άκρη του δρόμου και αισθάνθηκα πως ήμουν εγώ το φάντασμα της Εθνικής Οδού κι άλλοτε ότι είναι κάποιος φίλος που έχει φύγει.

Το “Μαύρο Κουτί”, (από την United We Fly) είναι το σχόλιο του Παυλίδη για όλα όσα έχουμε περάσει και όσα ονειρευόμαστε. Αυτά που αγαπάμε βρίσκονται εδώ, είναι τα επόμενα τραγούδια που θα κολλήσουν στα χείλη μας. Είναι οι στίχοι του Παύλου που καρέ-καρέ δημιουργούν μικρές ταινίες.

Αυτές τις εθιστικές μελωδίες του που εισβάλλουν μέσα στην αγριότητα της καθημερινότητας θα ακούσουμε και στην Πλατεία Νερού, όπου μαζί του θα είναι και η νέα του μπάντα, οι Hotel Alaska. Αποτελούνται από τους: Φώτης Σιώτας (βιολί, λούπες), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα) και Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).

Παιδί Τραύμα

Το Παιδί Τραύμα release festival

Γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: Τις “Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις” (2018), το οποίο συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων, και το “Θα Καταστρέψω τον Κόσμο” (2020), που με τη σειρά του βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία της δεκαετίας των 90s.

Πρόσφατα, το Παιδί Τραύμα μετεξελίχθηκε σε μπάντα την οποία αποτελούν οι: Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spdsx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Εmi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα).

Info:

Η προπώληση ξεκινάει προς 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 17 ευρώ.

Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Reload, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Oλα τα τελευταία νέα, χρηστικές πληροφορίες, αγορά εισιτηρίων από το www.releaseathens.gr

Επωφεληθείτε απ’τις προσφορές διημέρου για να παρακολουθήσετε περισσότερες ημέρες του Release Athens 2022 με χαμηλότερο κόστος.

LINK: www.releaseathens.gr/prosfores/

Αν χρησιμοποιήσεις το εισιτήριο που αγόρασες για τα φεστιβάλ του 2020 και 2021 για να πας στην ίδια ημέρα ή είσαι κάτοχος 2ήμερου, 3ήμερου ή του Full metal ticket , τότε αυτόματα παίρνεις ένα bonus δωρεάν κατανάλωσης, αξίας 5 έως 20€ , για χρήση στο χώρο του φεστιβάλ.

Το bonus αυτό θα το προμηθευτείς σε ειδικό ταμείο αμέσως μετά την είσοδό σου σε αυτόν. Oλες οι λεπτομέρεις από εδώ. https://www.releaseathens.gr/5-euros-coupon/

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια για κάθε ημέρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο. LINK: www.releaseathens.gr/viptickets_2022/

Φέτος, το Release Athens είναι το πρώτο φεστιβάλ που εισάγει το concept της άμεσης και πλήρους πληροφόρησης των επισκεπτών του με οικολογικότερη προσέγγιση. Μέσω αναρτημένων QR codes σε κάθε χώρο του φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα μπορεί χρησιμοποιώντας το κινητό του να πλοηγηθεί με ακρίβεια οπουδήποτε μέσα στο χώρο του φεστιβάλ αλλά και να λάβει άλλες χρηστικές πληροφορίες. Όλα αυτά θα παρέχονται από το Release Athens μέσω της εφαρμογής Qanibal χωρίς να χρησιμοποιηθούν πουθενά έντυπα μέσα! Δες το app: https://qanibal.gr/release-2022

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version