Eurovision 2017: Ψήφισε την καλύτερη ελληνική συμμετοχή ως σήμερα

Eurovision 2017: Ψήφισε την καλύτερη ελληνική συμμετοχή ως σήμερα
Greece's Demy performs the song "This is Love" during rehearsals for the Eurovision Song Contest, in Kiev, Ukraine, Thursday, May 4, 2017. The first semi final of The Eurovision Song Contest 2017 will be held on May 9. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) AP

Εβδομάδα Eurovision ξεκινά και κάνουμε μια μουσική αναδρομή σε όλα τα τραγούδια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα. Ποιο ήταν το καλύτερο που διαγωνίστηκε ποτέ;

Την Τρίτη έχει και πάλι Eurovision και η Ελλάδα συμμετέχει στον α’ ημιτελικό για μια θέση στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας το βράδυ του Σαββάτου. Η ελληνική συμμετοχή μας θα βρεθεί φέτος αντιμέτωπη με 41 χώρες, αφενός μεν για να ξαναβάλει την Ελλάδα στο κλαμπ των ισχυρών και αφετέρου, προκειμένου να πλασαριστεί στην καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά από τη Ντέμι και την ομάδα της, εμείς ανατρέχουμε στην ιστορία των ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision. Από την παρθενική μας εμφάνιση με τη Μαρινέλα, στην “Άνοιξη”, τα χρόνια της ακμής των ’00s και τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου (πάλι τότε στο Κίεβο), ως το φιάσκο της περσινής συμμετοχής που οδήγησε στον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό.

Είτε όμως είχαν καλές επιδόσεις, είτε όχι, αυτές είναι οι συμμετοχές που μας εκπροσώπησαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό και κάποια πρέπει να είναι εκείνη που έχουμε ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ψήφισε τη δική σου:

AP Photo/Sergei Chuzavkov

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα