Eurovision 2017: Θα μπορέσει η Ελλάδα να περάσει στον τελικό;

Eurovision 2017: Θα μπορέσει η Ελλάδα να περάσει στον τελικό;
Greece's Demy performs the song "This is Love" during rehearsals for the Eurovision Song Contest, in Kiev, Ukraine, Monday, May 8, 2017. The first semi final of The Eurovision Song Contest 2017 will be held on May 9. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Ποιες χώρες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον αποψινό τελικό και από που αναμένει η χώρα μας υψηλές βαθμολογίες ώστε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου

Η Ελλάδα διαγωνίζεται απόψε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, μαζί με 17 ακόμη χώρες που αναζητούν μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Οι 18 χώρες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο κοινό από τις 22.00 το βράδυ και έπειτα, ενώ οι τηλεθεατές με τη μέθοδο του televoting αναμένεται να αποφασίσουν τις 10 συμμετοχές που θα περάσουν από αυτή την πρώτη αναμέτρηση. Η Ντέμι με μια ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, στοχεύσει στην καλύτερη δυνατή θέση, όμως πριν από όλα θα επιδιώξει την πρόκριση.

Δείτε παρακάτω τις συμμετέχουσες χώρες, που διαγωνίζονται απέναντι στην Ελλάδα:

*Το αρχείο θα σας χρησιμεύσει και για “εσωτερική ψηφοφορία”, οπότε αν θέλετε κατεβάστε και τυπώστε το.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Α’ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Να θυμίσουμε πως απόψε μόνο οι χώρες που συμμετέχουν έχουν δικαίωμα ψήφου, πάντα φυσικά με εξαίρεση τη δική τους συμμετοχή (κάθε συμμετοχή ψηφίζει δηλαδή τις άλλες χώρες), καθώς και τρία από τα κράτη που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό. Έπειτα από κλήρωση, απόψε ψήφους θα δώσουν η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έχει ελπίδες να συλλέξει υψηλή βαθμολογία από τη γειτονική Αλβανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία που συχνά παρατηρούν την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και φυσικά να πάρει και το 12αρι της Κύπρου. Οι μεγάλοι ανταγωνιστές για απόψε και φαβορί για τη νίκη ακόμη και στον τελικό είναι η Σουηδία, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Πολλοί ποντάρουν αρκετά για αυτή τη χρονιά και στο τραγούδι της Πορτογαλίας.

AP Photo/Efrem Lukatsky

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα