Eurovision 2019: Τι αλλάζει στη βαθμολογία

Eurovision 2019: Τι αλλάζει στη βαθμολογία
Eurovision 2019 FB page: Ogae Greece

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί στις 14, 16 και 18 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή 41 χωρών. Ο επικεφαλής της τσεχικής αποστολής, είχε προϊδεάσει για μια αλλαγή τη βαθμολογία.

Η βαθμολογία είναι ένα από το πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και ο επικεφαλής της τσεχικής αποστολής, πρόσφατα, είχε προϊδεάσει για μια αλλαγή που θα την έκανε «περισσότερο δραματική».

Αλλάζει ο τρόπος παρουσίασης του televoting

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο της EBU που εξετάζεται, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών επιτροπών, τα αποτελέσματα του κοινού δεν θα ακολουθήσουν την αντίστροφη φορά με βάση το televoting, αλλά με βάση τους κριτές.

Παράδειγμα: Αν η Χ χώρα, μετά τη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών, βρίσκεται στην 26η -και τελευταία- θέση, τότε θα είναι η πρώτη που μάθει πόσους βαθμούς έλαβε από το τηλεοπτικό κοινό. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εκείνη που είναι 25η στους κριτές, ύστερα η 24η και ούτω καθεξής.

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί στις 14, 16 και 18 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή 41 χωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα