Eurovision 2021: Αυτά είναι τα 5 μεγάλα φαβορί για τη νίκη

Eurovision 2021: Αυτά είναι τα 5 μεγάλα φαβορί για τη νίκη
Έλενα Τσαγκρινού - "El Diablo" EBU / THOMAS HANSES

Ποιες χώρες θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, λίγο πριν τη διεξαγωγή των ημιτελικών της Eurovision.

Ο διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την νίκη του Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι “Arcade”, το 2019.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός μουσικής θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, ενώ η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 1980. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Rotterdam Ahoy και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 18 και 20 Μαΐου και τον τελικό στις 22 Μαΐου 2021.

Τα τρία ζωντανά σόου θα παρουσιάσουν οι Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ, Γιαν Σμιτ, ενώ στο διαδικτυακό σκέλος θα δούμε να “ανακρίνει” τους συμμετέχοντες η Νίκι ντε Γιάγκερ. Τριάντα εννέα χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, που πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από τον διαγωνισμό του 2014.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλές χώρες έχουν βρεθεί στη σκηνή της Eurovision για την πρώτη και δεύτερη πρόβα, με την Ελλάδα να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας βρίσκεται μέσα στη 10αδα των στοιχημάτων.

Ας δούμε παρακάτω, λίγο πριν τη διεξαγωγή του Α’ και Β’ ημιτελικού, ποιες είναι οι χώρες που θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού:

Ιταλία: Måneskin – “Zitti E Buoni”

Φέτος, η Ιταλία διαγωνίζεται με τους Måneskin, οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές του φεστιβάλ του SanRemo και αποδέχτηκαν το “εισιτήριο” για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην 65η Eurovision. Οι Måneskin έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τερμάτισαν δεύτεροι σε τηλεοπτικό talent show της ιταλικής τηλεόρασης. Οι δισκογραφικές δουλειές τους έγιναν εμπορικές επιτυχίες, ενώ με τα κομμάτια τους σκαρφάλωσαν στην κορυφή των ευρωπαϊκών charts.

Αναμφίβολα, η Ιταλία θα “παίξει” ψηλά φέτος και ορθώς θεωρείται μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Η Ιταλία το Σάββατο (15/5) σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των στοιχημάτων, λίγο μετά την πρόβα της.

Γαλλία: Barbara Pravi – “Voilà”

Με το τραγούδι “Voilà” η Γαλλία, που επιλέχθηκε μέσω του Eurovision France, c’est vous qui décidez!. Το τραγούδι έχει μεγάλη απήχηση και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων. Καθώς η Γαλλία είναι μέλος των “Big Five”, το τραγούδι προκρίνεται αυτόματα στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

Η Γαλλία εντυπωσίασε μετά την δεύτερη πρόβα της. Η φωνή της νεαρής Barbara είναι πραγματικά κρυστάλλινη!

Μάλτα: Destiny – “Je me Casse”

Η 18χρονη Destiny Chukunyere είναι Μαλτέζα τραγουδίστρια από τη Birkirkara της Μάλτας. Η Destiny είχε αναδειχτεί νικήτρια της περσινής έκδοσης του X-Factor Malta και κέρδισε το δικαίωμα εκπροσώπησης της χώρας στης στην Eurovision.

Το “Je me Casse” βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ τα σχόλια είναι παραπάνω από θετικά. Θα καταφέρει η 18χρονη Destiny να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης;

Ελβετία: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers”

Ο Gjon’s Tears είναι Ελβετός τραγουδιστής, με καταγωγή από την Αλβανία. Ο νεαρός θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι “Tout l’univers” και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για φέτος.

Με ιδιαίτερη παρουσίαση και μια εκπληκτική φωνή στο live, ο Ελβετός έχει πολλές πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο. Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την δεύτερη πρόβα του:

Κύπρος: Έλενα Τσαγκρινού – “El Diablo”

Τέλος, η Κύπρος με το…. διαβολικό της κομμάτι, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Το “El diablo” γράφτηκε από τους Τζίμι “Joker” Θόρνφελντ, Λώρελ Μπάρκερ, Όξα και Θόμας Στένγκααρντ. Το ΡΙΚ, μετά το σάλο, τόνισε πως το τραγούδι δεν περιέχει θρησκευτικό περιεχόμενο και πως εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”.

Η Κύπρος φέτος θα παίξει πολύ ψηλά και ίσως φέρει και την πρώτη νίκη για το νησί. Η Έλενα Τσαγκρινού είναι άψογη φωνητικά, ενώ η παρουσίαση του κομματιού είναι άκρως επαγγελματική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα