Eurovision 2021: Χαμός με το μηδέν της Μεγάλης Βρετανίας

Eurovision 2021: Χαμός με το μηδέν της Μεγάλης Βρετανίας

Πάτωσε η Βρετανία με το τραγούδι που έστειλε στη Eurovision "πληρώνοντας" ίσως το... Brexit. Το επιτελείο πάντως το πανηγύρισε.

Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που έλαβε χώρα στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ είχε μια μεγάλη έκπληξη καθώς υπήρξε χώρα που δεν πήρε ούτε ένα πόντο. Και πρόκειται για τη Μεγάλη Βρετανία.

Την ώρα που ανακοινώθηκε το ιστορικό χαμηλό, η αρένα αποθέωσε πάντως τους εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου με τον τραγουδιστή να σηκώνεται όρθιος και να πανηγυρίζει με… βρετανικό χιούμορ.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία, εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision με τον James Newman και το Embers το οποίο έφτασε στο #42 των βρετανικών charts. Οι Βρετανοί τα τελευταία χρόνια έχουν παράδοση στις αποτυχίες και αν δεν ανήκαν στις Big 5 είναι σίγουρο πως δεν θα τους βλέπαμε στον διαγωνισμό.

Τα τραγούδια των “Big Five” (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας, ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Για την ιστορία, η Βρετανία έχει να κερδίσει διαγωνισμό από το 1997 όταν είχε στείλει τους Katrina and the Waves με το “Love Shine a Light” ενώ έχει κερδίσει συνολικά πέντε διαγωνισμούς. Τελευταία είχε έρθει πάντως και το 2019 όταν έστειλε τον Michael Rice. Από το 2019 και μετά, το BBC αποφασίζει για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, χωρίς να γίνεται ψηφοφορία από το κοινό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα