Eurovision 2022: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστούν Ελλάδα και Κύπρος

Eurovision 2022: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστούν Ελλάδα και Κύπρος
Eurovision 2022 Instagram

Στις 10 και στις 12 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν οι ημιτελικοί του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο. Σε ποια θέση κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/1) στο Madama Palace του Τορίνο, η κλήρωση των ημιτελικών του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2022, ο οποίος μετά τη σαρωτική νίκη του ροκ συγκροτήματος Maneskin θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στην Ιταλία και πρόκειται να λάβουν μέρος συνολικά 41 χώρες.

Οι 36 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός, ενώ όπως αναφέρει το ogaegreece, οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Πότε όμως θα δούμε την Ελλάδα και την Κύπρο να διεκδικούν ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό;

Η Ελλάδα, θα συμμετάσχει στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, ενώ η Κύπρος αντίστοιχα θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Οι δύο ημιτελικοί, όπως και ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθούν στο PalaOlympico του Τορίνο.

Νωρίτερα, την προηγούμενη βδομάδα, οι διοργανωτές είχαν μοιράσει τις χώρες σε έξι γκρουπ, για να αποφευχθεί η λεγόμενη “φιλική” ψήφος. Τα γκρουπ καθορίστηκαν με βάση το μοτίβο ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού στους τελευταίους διαγωνισμούς.

Αναλυτικά στο πρώτο μισό του α’ ημιτελικού πρόκειται να διαγωνιστούν η Αλβανία, η Λετονία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ολλανδία, ενώ στο δεύτερο μισό η Νορβηγία, η Ρωσία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Αρμενία η Αυστρία, η Κροατία, η Ισλανδία και η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι γνωστή καλλιτεχνικά).

Eurovision A' Ημιτελικός

Αντίστοιχα, στο πρώτο μισό του β’ ημιτελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου θα δούμε την Αυστραλία, τη Γεωργία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Φινλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, τον Άγιο Μαρίνο, το Ισραήλ και τη Μάλτα, ενώ στο δεύτερο μισό το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σουηδία, την Εσθονία και την Ιρλανδία.

Eurovision Β' Ημιτελικός OGAE Greece


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα