Φάροου Σάντερς: Πέθανε ο Αμερικανός “θρύλος” της τζαζ

Φάροου Σάντερς: Πέθανε ο Αμερικανός “θρύλος” της τζαζ
Ο Pharoah Sanders John Davisson/Invision/AP

"Έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Φάροου Σάντερς. Ο ίδιος υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία της αμερικανικής τζαζ.

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο κορυφαίος αμερικανός τζαζίστας Φάροου Σάντερς (Pharoah Sanders), με την είδηση του θανάτου του να ανακοινώνεται από τη δισκογραφική του εταιρεία Luaka Bop.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Σάντερς “έφυγε ειρηνικά”, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του στο Λος Άντζελες.

Ο Σάντερς υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία της τζαζ, έχοντας επιρροές από την ασιατική και αφρικανική παράδοση.

Γεννημένος ως Φάρελ Σάντερς στο Λίτλ Ροκ του Αρκάνσας το 1940, ο ίδιος ξεκίνησε τη μουσική καριέρα του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εκεί συνεργάστηκε με τον Sun Ra, ο οποίος πρότεινε στον Σάντερς να αλλάξει το όνομά του σε Φάροου.

Ο “θρύλος” της τζαζ έγινε μέλος της μπάντας του John Coltrane. Κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ, με το ντεμπούτο του, Pharoah’s First, να βγαίνει το 1965.

Το 2020 συνεργάστηκε με τον Σαμ Σέπερντ. Το έργο τους, “Promises”, ηχογραφήθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και κυκλοφόρησε το 2021. Οι “Υποσχέσεις” προτάθηκαν για το βραβείο Mercury.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version