Η Αγγελική Τουμπανάκη με το Crossover της για 3 βραδιές στον Σταυρό του Νότου

Η Αγγελική Τουμπανάκη με το Crossover της για 3 βραδιές στον Σταυρό του Νότου

Η Αγγελική Τουμπανάκη θα παρουσιάσει το πολυδιάστατο μουσικό της σύμπαν στον Σταυρό του Νότου club τις Πέμπτες 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη μέσα απο το project Crossover καταθέτει το πάθος για τον αυτοσχεδιασμό και την ανάγκη της για καλλιτεχνική́ επικοινωνία και μας προσκαλεί στο πολυδιάστατο μουσικό της σύμπαν στον Σταυρό του Νότου club τις Πέμπτες 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου!

Με τους τέσσερις «Crossovers» συνεργάτες της, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής , Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, Γρηγόρη Ντάνη στην ηλεκτρική κιθάρα, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, ενώνουν ετερογενείς world μουσικές.

Ενορχηστρώνουν με φυσικούς και ψηφιακούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες και κινούνται με ευελιξία από την παράδοση στην σύγχρονη φόρμα. Μαζί τους το φωνητικό́ σύνολο «Crossover Chorus Ensemble». Οι πέντε μουσικοί επι σκηνής αναμιγνύουν κομμάτια της διεθνούς jazz και rock σκηνής, με σκοπούς των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας, δημιουργώντας ένα ηχητικό κράμα.

Nikos Karouzos

Καλεσμένοι κάθε φορά στις Crossovers συναυλίες θα είναι εκλεκτοί μουσικοί, συνθέτες, ερμηνευτές με διαφορετική μουσική αφετηρία, ξεχωριστό προσωπικό ήχο και λόγο, που έχουν ως κοινό βάση, την πηγαία χαρά για την μουσική και τη διάδραση. Πρώτος Καλεσμένος την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου o κιθαρίστας και συνθέτης Δημήτρης Μυστακίδης.

Εμείς είχαμε μία σύντομη συνομιλία με την Αγγελική Τουμπανάκη για τα επερχόμενα αυτά live της.

Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις σε live μετά 18 μήνες;

Ξέρεις, για εμάς τους μουσικούς η επικοινωνία και το μοίρασμα συναισθημάτων είναι ανάσα ζωτικής σημασίας. Μετά από αρκετούς μήνες, θα ανταμώσουμε ξανά με τους κοινό, φίλους παλιούς και καινούργιους, προσκαλώντας τους στις μουσικές, στις ιστορίες, στους χορούς μας. Ανυπομονώ να βιώσουμε ξανά την τελετουργία της σκηνής, την κοινή δόνηση, να ενωθούν τα βλέμματα και οι φωνές.

Τι θα ακούσουμε στα live;

Είμαι πανευτυχής που θα σμίξω ξανά με την μουσική μου οικογένεια… θα αυτοσχεδιάσουμε, θα δημιουργήσουμε, πάλι επί σκηνής με τους εκλεκτούς μου συνεργάτες για ένα ακόμα “crossover” ταξίδι στο χρόνο και στους τόπους, σε μουσικές και τραγούδια που μας συγκινούν και μας αφορούν. Το “Crossovers” θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου τις Πέμπτες 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Τι θα άλλαζες στο μουσικό τοπίο γύρω σου;

Όσον αφορά στο μουσικό τοπίο νομίζω ότι αυτή η παύση όσο οδυνηρή και να ήταν έδωσε την δυνατότητα για επαναπροσδιορισμό, για βαθύτερη ακρόαση και καλλιτεχνική δημιουργία. Ο καθένας τώρα εύχομαι να μείνει πιστός στο όνειρο του, ειλικρινής στον εαυτό του αρχικά και αυθεντικός στις πράξεις του και να έχει υπομονή και επιμονή στο έργο του.

Τι άλλο ετοιμάζεις;

Τα μελλοντικά μου σχέδια αφορούν τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που είμαι αφοσιωμένη, Διδασκαλία, Έρευνα, Θεραπεία, Καλλιτεχνική διάδραση.

Έχω την τιμή να είμαι καλεσμένη από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να πραγματοποιήσω μια δια ζώσης διάλεξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ραδιοφωνικής Δημοσιογραφίας στο τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων που θα αφορά στο Μηχανισμό της Φωνής και στην υγιή Φώνηση στις 26 Νοεμβρίου.

Παράλληλα θα παρουσιάσω στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την Μουσική και τις digital και αναλογικές μορφές του ήχου, την ένταση, τις ποιότητες και όλα τα στοιχεία που μπορούν να φτιάξουν μια σύνθεση. Η δράση αυτή είναι βασισμένη στο εκπληκτικό βιβλίο «Η Μαγεία των Ήχων», των Romanyshya Romana & Andriy Lesiv, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι.

Σημαντικό να αναφέρω ότι ξεκινάει πάλι το κοινωνικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΝΕΙ ΠΝΟΗ» σε συνεργασία με τακτικά post-covid ιατρεία για post και long COVID-19 ασθενείς, το οποίο έχω την τιμή και την χαρά να σχεδιάσω και να συντονίζω.

Παράλληλα ετοιμάζουμε με τον συνθέτη και ντράμερ Ηλία Δουμάνη μια παράσταση με αφορμή παρουσίαση του δίσκου του project «Drums & Voice Jazztronica Duet», ενός ιδιαίτερου electronic Jazz ντουέτου τυμπάνων – φωνής, που δημιουργήσαμε το 2014. Ο δίσκος μας περιέχει δικές μας συνθέσεις και είναι βασισμένος στο πειραματισμό και την έρευνα των ορίων των οργάνων μας, με τη χρήση loops τεχνικής, ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Καλή αντάμωση στις μουσικές, στα τραγούδια εκεί που γεννιέται ο καλύτερος μας εαυτός και όλοι γινόμαστε ένα.

Info: CROSSOVERS Performers: Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα/Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα/Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops/Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, sound design/Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx/Crossover Chorus Ensemble (φωνές – κρουστά) αποτελείται από τις βοκαλίστριες (αλφαβητικά): Γεωργία Βακάλη, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Αντωνία Μαυρονικόλα, Ζωή Προκοπίου, Αντιγόνη Στάππα, Μελίνα Χάρρις/Συντελεστές: Γιάννης Μπράτσης : Επιμέλεια Φωτισμών, Σωτήρης Παπάκος : Επιμέλεια Ήχου

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ “CROSSOVERS” : Ημερομηνία και ώρα: Πέμπτες 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου – 21:30 /Τόπος: Σταυρός του Νότου Club/Εισιτήρια: 14 € (Χωρίς ποτό)/Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets/music/angeliki-toumpanaki//

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version