“Jazz στο Μουσείο” με μια συναυλία-ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής

“Jazz στο Μουσείο” με μια συναυλία-ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής
Βιβλία του ποιητή Pablo Neruda σε βιβλιοπωλείο στη Χιλή AP photo/Luis Andres Henao

Ο Yoel Soto, μαζί με τους Adedeji Adetayo και Carlos Menéndez, θα δώσουν μια γεύση από τη ζωή στη Λατινική Αμερική στην παράσταση "Υποθέσεις Της Γης" (Asuntos de la Tierra).

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο συνεχίζει το αφιέρωμα Ποίηση και Jazz, με ένα ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου από τον Κουβανό μουσικό Yoel Soto και την Κλαίτη Σωτηριάδου.

Ο Yoel Soto, μαζί με τους Adedeji Adetayo και Carlos Menéndez, θα δώσουν μια γεύση από τη ζωή στη Λατινική Αμερική με την παράσταση “Asuntos de la Tierra” (“Υποθέσεις Της Γης”), που συνδυάζει χαρακτηριστικούς μουσικούς ρυθμούς όπως Bolero, Danzón (Κούβα), Chakarera (Αργεντινή) και Vals (Περού) με ποιήματα γνωστών λατινοαμερικανών ποιητών όπως οι Pablo Neruda (Χιλή), Mario Benedetti (Ουρουγουάη), Nicolás Guillén, José Martí (Κούβα), καθώς και λίγους στίχους που έγραψε ο ίδιος ο Yoel. Τα ποιήματα θα ερμηνεύσει η μεταφράστρια, ποιήτρια και πεζογράφος Κλαίτη Σωτηριάδου, η οποία το 2016 έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας Instituto Cervantes.

Ο Κουβανός κιθαρίστας, μπασίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός παραγωγός και ποιητής Yoel Soto σπούδασε στο National School of Art στην Αβάνα.

Yoel Soto Mariza Kapsabeli

Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες παγκοσμίως. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα άλμπουμ ενώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συνεργάζεται με μουσικούς όπως: ο Δημήτρης Τσάκας, ο Σταύρος Λάντσιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Adedeji Adetayo.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς “Jazz στο Μουσείο” σπουδαία μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στην jazz και την ποίηση. Μετά το ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.

  • 17/03: Alex Drakos Quartet & Κατερίνα Πολέμη – Ελληνική ποίηση
  • 05-06/05: Dimitris Tsakas Quartet & Δημήτρης Καταλειφός

Συντελεστές

  • Yoel Soto: μπάσο, κιθάρα, φωνητικά
  • Adedeji Adetayo: κιθάρα, φωνητικά
  • Carlos Menéndez: Κουβανέζικα κρουστά, φωνητικά
  • Απαγγελία: Κλαίτη Σωτηριάδου
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου | 20.30, Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€. Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635, Τ: 210 725 2895.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα