Μια βραδιά με τον πολυβραβευμένο μαέστρο Gaddiel Dombrowner ​και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα

Μια βραδιά με τον πολυβραβευμένο μαέστρο Gaddiel Dombrowner ​και τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα

Τι αναφέρει ο πολυβραβευμένος μαέστρος και νικητής του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2021, Gaddiel Dombrowner ​στο NEWS 24/7

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την παγκόσμια αφρόκρεμα των νέων Μαέστρων σε έναν κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που θα γίνουν στο Μουσείο Μπενάκη σε τρεις διαφορετικές βραδιές.

Αρχής γενομένης το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, όπου ο πολυβραβευμένος μαέστρος και νικητής του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2021, Gaddiel Dombrowner θα διευθύνει τα εξής έργα:
· Ottorino Respighi, Παλιοί χοροί και άριες για λαούτο – Σουίτα αρ. 3
· Φίλιππος Τσαλαχούρης, “Es winkt und neigt sich” φαντασία-παραλλαγές σε ένα θέμα του Fr. Nietzsche, για σόλο κλαρινέτο και βαρύτονο
· Wolfgang Amadeus Mozart, Συμφωνία αρ. 38, σε Ρε μείζονα, Κ. 504
Σολίστ: Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο), Χρήστος Ραμμόπουλος (βαρύτονος)

O ίδιος ο Gaddiel Dombrowner αναφέρει στο NEWS 24/7: «Το να κάνεις ντεμπούτο με μια ορχήστρα είναι σαν να ανοίγεις ένα νέο δώρο στα γενέθλιά σου: Είναι συναρπαστικό, γεμάτο συναισθήματα και κάθε στρώση που ανοίγεις, είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση. Η μόνη διαφορά είναι ότι είχα τη χαρά να γνωρίσω τους μουσικούς της ορχήστρας κατά τη διάρκεια του 3ου Διεθνούς Μαστερκλας και Διαγωνισμού, όταν έμεινα έκπληκτος από το υψηλό επίπεδο της ορχήστρας. Το να επιστρέψω στην Αθήνα και στη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με ένα τόσο σπουδαίο πρόγραμμα των Μότσαρτ, Ρεσπίγκι και Τσαλαχούρη, είναι ένα μεγάλο δώρο από μόνο του και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί τους. Πάνω απ’ όλα, ανυπομονώ πραγματικά για την πρεμιέρα της υπέροχης νέας δουλειάς του κ. Φίλιππου Τσαλαχούρη, που είναι για μένα και η πρώτο ελληνικό σύγχρονο έργο που ερμηνεύω ως μαέστρος. Ευχαριστούμε τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για αυτό το έργο και την πρόσκληση!».

Ο Gaddiel Dombrowner


Ο Γαλλο-Ισραηλινός μαέστρος Gaddiel Dombrowner είναι ένας πολυβραβευμένος μαέστρος σε διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο και το βραβείο ορχήστρας στον 3ο διαγωνισμό διεύθυνσης του Turchak (2017), το πρώτο βραβείο στο Μάστερκλας και Διαγωνισμό της Αθήνας (2021), το τρίτο βραβείο στον Διαγωνισμό “Blue Danube Opera” (2021) και το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό του BBCA Video.

Κατά την περίοδο 2021-22, ο Gaddiel θα διευθύνει στο Ισραήλ στη Κίεβο, την Αθήνα, το Kunming, την Perugia και την Φλωρεντία. Ο Gaddiel είναι πρώτος επισκέπτης μαέστρος της Kunming International Philharmonic και μόνιμος μαέστρος στα καλοκαιρινά φεστιβάλ πιάνου Music Fest Perugia και Vivace! Matera.

Ο Gaddiel έχει διευθύνει ορχήστρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η Κρατική Όπερα της Stara Zagora, η Κρατική Όπερα της Βάρνας, η Εθνική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα της Ουκρανίας, η Kunming International Philharmonic, η Συμφωνική ορχήστρα Vaasa, η ορχήστρα Virtuosi Brunensis, η Ορχήστρα “Cherubini” του Ωδείου της Φλωρεντίας και η Φιλαρμονική της Νότιας Δανίας. Στο Ισραήλ έχει διευθύνει τις: Συμφωνική ορχήστρα της Ιερουσαλήμ, την Jerusalem Street Orchestra, την Συμφωνική Ορχήστρα Ashdod και την Ορχήστρα Δωματίου της Γαλιλαίας. Έχει λάβει μέρος σε μάστερκλας με τους Jorma Panula, Maurizio Barbacini, Mark Stringer, Maurizio Arena, Gianluigi Gelmetti και Collin Metters.

Ο Gaddiel είναι επίσης ένας ανερχόμενος μαέστρος όπερας και έχει διευθύνει παραγωγές όπως ο Πύργος του Κυανοπώγωνα, με την Κρατική Όπερα της Stara Zagora, Cavalleria Rusticana και Pagliacci με την Κρατική Όπερα της Βάρνας, La Traviata με την Εθνική Όπερα και Ωδείο του Κιέβου, Cosi fan Tutte και La Boheme στο Μουσικό Φεστιβάλ της Perugia, και άλλα. Διηύθυνε επίσης νέες όπερες όπως η “Insane Indik” του Eyal Baat (2018) στο IMVAJ Opera Μasterclass. Έχει γεννηθεί το Παρίσι με ένα γνήσιο πάθος για τη Γαλλική μουσική και είναι αυτός που διηύθυνε για πρώτη φορά στο Κλίβελαντ την 2η Συμφωνία σε λα ελάσσονα του Saint-Saens και τις Συμφωνίες Δωματίου του Milhaud. Το τελευταίο του project με την Εθνική Όπερα του Κιέβου αναβίωσε το συμφωνικό ποίημα του Franck, “Le Chasseur Maudit”. Ο Gaddiel δίνει μεγάλη σημασία στην προώθηση της Νέας Μουσικής και έχει συνεργαστεί με νέους συνθέτες όπως οι Alexander Malikov, Jiri Tritik και Qingye Wu κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Κλίβελαντ, αλλά και με τους Ισραηλινούς συνθέτες Talia Amar, Eyal Baat, Yasmin Tal και Udi Perlman μεταξύ άλλων. Έχει λάβει υποτροφίες για τις σπουδές του από το Ronen Foundation του Ισραήλ και κέρδισε το Βραβείο Μουσικής του Casip-Cojasor για το έτος 2011-2012. Έχει μάστερ από το Ινστιτούτο Μουσικής του Κλίβελαντ στη διεύθυνση ορχήστρας υπό τη διδασκαλία του Carl Topilow και έχει δύο Μπάτσελορ στη μουσική από την Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ, στη διεύθυνση με τον Dr. Eugene Tsirlin και στο κλαρινέτο με τον Prof. Ilan Schul.

Ο κύκλος τριών συμφωνικών συναυλιών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα

Σημειώστε πως τρεις φορές έχει διεξαχθεί ως τώρα, από το 2019, οπότε ξεκίνησε, το διεθνές Masterclass και Διαγωνισμός νέων μαέστρων της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Σε ένα κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που θα γίνουν στο Μουσείο Μπενάκη, οι τρεις νικητές των διαγωνισμών του 2019, 2020 και 2021 θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την Φιλαρμόνια σε ένα πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα. Στην τέταρτη και τελευταία συναυλία, στο πόντιουμ θα ανέβει ο εμπνευστής του θεσμού, διεθνούς φήμης μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, που θα κλείσει τον κύκλο.

Στο επίκεντρο του κύκλου συναυλιών βρίσκονται οι τέσσερις τελευταίες συμφωνίες του Wolfgang Amadeus Mozart, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και έργα Ελλήνων συνθετών, όπως ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, Θόδωρος Αντωνίου, Μιχάλης Οικονόμου και Τάσος Ρωσόπουλος. Τον ρόλο των σολίστ κρατούν ο κλαρινετίστας Άγγελος Πολίτης, ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος, η φλαουτίστα Θεοδώρα Ιορδανίδου και ο διεθνούς φήμης πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης.

Είναι το μοναδικό διεθνές τέτοιου είδους καλλιτεχνικό γεγονός που γίνεται στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα άλλων προηγμένων μουσικά χωρών και απευθύνεται σε νέους μαέστρους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ περισσοτέρων από 100 υποψήφιους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Οι νέοι μαέστροι επισκέπτονται την Ελλάδα και παρακολουθούν εντατικά μαθήματα, υπό την επίβλεψη και διδασκαλία του Μιχάλη Οικονόμου, για πάνω από επτά ώρες κάθε μέρα επί μία εβδομάδα, μελετώντας προεπιλεγμένα συμφωνικά έργα που ορίζονται από την επιτροπή του διαγωνισμού. Στο τέλος, οι ίδιοι οι μουσικοί της ορχήστρας ψηφίζουν για τον νικητή του διαγωνισμού.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των συναυλιών του Κύκλου είναι οι εξής:
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου (μουσική διεύθυνση Gaddiel Dombrowner, Ισραήλ, νικητής 2021)
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου (μουσική διεύθυνση Luis Castillo Briceño, Κόστα Ρίκα, νικητής 2020)
Παρασκευή, 1 Απριλίου (μουσική διεύθυνση Jonathan Stark, Γερμανία, νικητής 2019)
Κυριακή, 22 Μαΐου (μουσική διεύθυνση Μιχάλης Οικονόμου, διδάσκων αρχιμουσικός)

Εν τω μεταξύ δημοσιεύτηκε ήδη η προκήρυξη για το 4ο διεθνές Masterclass και διαγωνισμό, που θα γίνει από 4 έως 10 Απριλίου 2022 στην έδρα της ορχήστρας, στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», στον Άλιμο.

“MOZART ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”: Μουσείο Μπενάκη/Σάββατο 12 Φεβρουαρίου/Μια βραδιά με τον Gaddiel Dombrowner νικητή του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2021/Ώρα έναρξης: 20:30/Μουσείο Μπενάκη, οδός Πειραιώς 138, Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικό)/Εισιτήρια εδώ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα